Μία ακόμη συνεργασία με έναν από τους «αιώνιους αντιπάλους» της σύναψε η Oracle, αυτή τη φορά με την Salesforce.com. Η νέα συνεργασία, διάρκεια εννέα ετών, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των τεχνολογιών τους και η Salesforce.com πρόκειται να κάνει σημαντική επένδυση στα προϊόντα της Oracle για την πλατφόρμα cloud computing.

Παράλληλα, η Salesforce.com θα επεκτείνει τη χρήση της των προϊόντων της Oracle. Ένα από τα προϊόντα που η  Salesforce.com πρόκειται να αγοράσει από την Oracle είναι και το λογισμικό διαχείρισης HR, γνωστό ως human capital management software (Fusion HCM).

Επίσης, η Salesforce.com αναμένεται να ξεκινήσει τη χρήση της βάση δεδομένων 12c της Oracle και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική αρχιτεκτονική μετάβαση για την Salesforce.com στο multitenancy που εφαρμόζεται από τους παρόχους cloud με σκοπό να εξυπηρετήσει πολλούς πελάτες πιο αποδοτικά.
 
Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί και την αλλαγή συμπεριφοράς του συνιδρυτή της Oracle και CEO, Larry Ellison, προς την ίδια την Salesforce.com και τον CEO, Marc Benioff, των οποίων η αντιπαλότητα ξεκίνησε το 200, όταν ο Benioff απέλυσε τον Ellison από το Δ.Σ. της Salesforce, αφού η Oracle ξεκίνησε να πουλάει ανταγωνιστικό λογισμικό.