Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Πτωχός, ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται μπροστά μας είναι κρίσιμα και έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος. Μετά την ψήφιση του δημοσιονομικού πακέτου έρχεται η ώρα της υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ιδιαίτερη δημοσιονομική σημασία». Μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και το σύστημα «Αριάδνη», το οποίο θα συμβάλει να μην ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε τα εξής: «Tα ζητήματα που σήμερα συζητάμε αφορούν τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων. Η διασύνδεση αυτή είναι προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας ενός συγχρόνου κράτους. Δυστυχώς ως σήμερα στην πατρίδα μας τέτοια διασύνδεση, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Η έλλειψη αυτή οδηγεί και στα φαινόμενα της παθογένειας που περιέγραψε ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Γ. Βρούτσης, όπως οι διαβόητες «συντάξεις – μαϊμού», φαινόμενα που επιβαρύνουν την οικονομική θέση των πολλών.

Στα πλαίσια της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλάβαμε να διασφαλίσουμε τη διυπουργική συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες διαχείρισης της πληροφορίας που διαθέτει η πολιτεία, με απόλυτο σεβασμό και προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Θα συνεργασθούμε εντατικά με το Υπουργείο Απασχόλησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στα πλαίσια της πολιτικής που το ίδιο το Υπουργείο προδιαγράφει για τα ζητήματα των ασφαλιστικών ταμείων».