Η χώρα χρειάζεται να υποστεί ένα «τεχνολογικό σοκ» για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, όπως επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζίκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος που διεξάχθηκε χθες στην Αθήνα.

Ο Τ. Τζίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ένα χρόνιο αίτημα του ΣΕΠΕ), επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, αναφέροντας  ότι ο  κλάδος των ΤΠΕ μπορεί να γίνει ο «νέος τουρισμός» για την Ελλάδα. Την αισιοδοξία του για τη χρηματοδότηση των έργων Πληροφορικής από την ΕΕ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, καθώς,όπως είπε, έχει σταλεί στην Ευρώπη ο ελληνικός φάκελος για την «αιρεσιμότητα» και αναμένεται η έγκρισή του (σύμφωνα με δήλωση του Γ. Ταφύλλη στο τεύχος 12/1/17 του NetFAX η έγκριση έχει εξασφαλιστεί) για να ξεκινήσουν, μετά την υποβολή και αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων, τα μεγάλα έργα Πληροφορικής (αν και κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει με ασφάλεια πότε θα εκκινήσουν).

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπ. Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επισήμανε την αναγκαιότητα της Πληροφορικής για ένα σύγχρονο και ευέλικτο κράτος, συμπληρώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν γίνει εμφανείς οι καρποί (ψηφιακά οργανογράμματα, ψηφιακή υπογραφή, ψηφιακή διαχείριση εγγράφων) των προσπαθειών της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ, τόνισε τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευση θα προσφέρει τη συναίνεσή της σε θέματα ψηφιακής πολιτικής. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στις εταιρείες SingularLogic και OTE που βραβεύτηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2016.