Εν αναμονή της ανακοίνωσης των πρώτων υπηρεσιών που θα προκύψουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου από τη συνεργασία της Vodafone με την Hellas OnLine, κάποιοι από τους πελάτες των δύο εταιρειών, των οποίων τα συμβόλαιά λήγουν μέχρι και την ανακοίνωση των νέων πακέτων, αναμένεται να βρεθούν σε δίλημμα.

Η συνεργασία της Vodafone με τη HOL ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με την απόκτηση ποσοστού 18,5% της HOL και με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε όλο το εύρος των αναγκών της επιχείρησης και του οικιακού χρήστη. Ωστόσο, χωρίς μετοχική σχέση, η συνεργασία είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, καθώς οι πελάτες που επέλεγαν τις υπηρεσίες ADSL της Vodafone, πρακτικά αγόραζαν το προϊόν της HOL.

Πριν από ένα περίπου χρόνο και ενώ ακόμα η διάθεση κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ προς τους εναλλακτικούς παρόχους παρουσίαζε προβλήματα, κάποιες εταιρείες κινητής, μεταξύ των οποίων και η Vodafone, αποφάσισαν να διαθέσουν μια υπηρεσία, η οποία μετέτρεπε ουσιαστικά ένα κινητό τηλέφωνο σε σταθερό, όσο αυτό βρίσκονταν στα όρια ενός συγκεκριμένου χώρου, όπως για παράδειγμα ένα σπίτι. Έτσι ο πελάτης, περιμένοντας το Internet που θεωρούνταν δευτερεύουσα υπηρεσία μπορούσε να απολαμβάνει υπηρεσίες φωνής. Μάλιστα, η Vodafone δημιούργησε μια προσφορά για μια bundle υπηρεσία, η οποία με 24,9 ευρώ παρείχε στο χρήστη 1000 λεπτά χρόνου ομιλίας προς κάθε σταθερό, 200 λεπτά ομιλίας προς κινητά Vodafone και απεριόριστο Internet μέχρι 24 Mbps.

Δεν γνωρίζουμε την απήχηση αυτής της προσφοράς, αλλά σίγουρα κάποιοι από όσους την προτίμησαν, βρίσκονται το τελευταίο δίμηνο στην περίοδο λήξης του ετήσιου συμβολαίου τους. Πρόσφατα, η Vodafone έστειλε ένα έγγραφο σε όλους τους ADSL πελάτες της, στο οποίο έλεγε ότι μεταβιβάζονται στην HOL με όλα τα δικαιώματα και της υποχρεώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι της προαναφερόμενης  υπηρεσίας double play θα συνεχίσουν να πληρώνουν 24,9 μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους, αλλά στη συνέχεια η προσφορά λήγει και η νέα τιμή διαμορφώνεται στα 35 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στα 39,9 ευρώ που παρέχονται πακέτα double play με unlimited τηλεφωνία.

Ποιες είναι οι επιλογές που έχουν αυτοί οι πελάτες; Μια επιλογή είναι να συνάψουν νέα σύμβαση με τη Vodafone, η οποία όμως στα 35 ευρώ χωρίς απεριόριστη τηλεφωνία φαίνεται ασύμφορη. Μια άλλη επιλογή είναι να διακόψουν τη σύμβαση με τη Vodafone και να συνάψουν σύμβαση με τη HOL για unlimited double play στα 39,9 ευρώ. Αν και αυτή φαίνεται η συμφερότερη πρόταση ίσως δεν είναι στην περίπτωση που οι ανακοινώσεις των νέων υπηρεσιών στο τέλος  Οκτωβρίου περιέχουν υπηρεσίες που θα διατίθενται σε καλύτερες τιμές ή θα έχουν περισσότερα προνόμια, όπως για παράδειγμα έκπτωση στο λογαριασμό του κινητού.

Σύμφωνα με την Hellas OnLine, οι πελάτες που θα επιλέξουν τώρα μια υπηρεσία και μέχρι το τέλος του μήνα διαπιστώσουν ότι υπάρχει κάποια συμφερότερη, κατά πάσα πιθανότητα, θα μεταφερθούν στη νέα συμφερότερη υπηρεσία χωρίς επιπλέον χρέωση.