Οι China Telecom, Huawei και Corning Incorporated ολοκλήρωσαν από κοινού την πρώτη δοκιμή ασύρματης εκπομπής τεχνολογίας πολυπλεξίας τμημάτων μήκους κύματος (WDM)100G εξαιρετικού μήκους 3000 χιλιομέτρων.

Η δοκιμή, επίσης έθεσε νέο ρεκόρ στην ασύρματη πομπή τεχνολογίας 100G WDΜ, απόστασης άνω των 3000 χιλιομέτρων, σε επίγειο σύστημα οπτικής ίνας. Με τη σταθερή ανάπτυξη των υποδομών ευρυζωνικής τεχνολογίας FTTx και υπηρεσιών triple-play, η ανάπτυξη του δικτύου ευρυζωνικότητας της China Telecom εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Για την υποστήριξη αυτής της ανάπτυξης, η China Telecom αναζητεί την τεχνολογία αιχμής ασύρματης πομπής 100G WDM εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, που θα αναβαθμίσει το δικτύο κορμού της, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία ασύρματης πομπής 40G WDM. Σε αυτή τη δοκιμή, ο εξοπλισμός ασύρματης πομπής 100G WDM  ήταν βασισμένος σε τεχνολογία PM-QPSK (polarization multiplexed quadrature phase-shift keying), η οποία αναγνωρίζεται ως η βέλτιστη τεχνολογία για ασύρματη εκπομπή μεγάλου μήκους τεχνολογίας 100G WDM.

Επιπλέον, στη δοκιμή ενσωματώθηκαν τεχνολογίες C-band 50 GHz-spacing και υβριδική ασύρματη πομπή 100G/40G. Η απόδοση της τεχνολογίας  100G WDM  και οι κύριοι τεχνολογικοί δείκτες δοκιμάστηκαν με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε μοντέλο δικτύου με και χωρίς τη μονάδα μέτρησης DCM.