Η Avis βρίσκεται σε περίοδο τεχνολογικής αναβάθμισης με πληθώρα IT Projects σε εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών το έργο reengineering που αφορά σε όλα τα business units της εταιρίας και περιλαμβάνει μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού για την ενοποίηση όλων των διαδικασιών. Το συγκεκριμένο έργο, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Singular Logic και άλλους συνεργάτες, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναδιάρθρωσης της εταιρίας συνεχίζεται το έργο του Customer Service, με τη συνεχή και άρτια υποστήριξη στον πελάτη, καθώς επίσης και το project MPS που τρέχει σε συνεργασία με την Ricoh. Ήδη έχουν αυτοματοποιηθεί τα printing services στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, ενώ μέσα από σχετικό διαγωνισμό που θα γίνει, θα ανατεθεί η υλοποίηση των MPS στους σταθμούς ενοικίασης της εταιρίας, σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη το έργο του Fleet Management RFID, το οποίο η εταιρία υλοποιεί σε συνεργασία με την Business Effect. Το έργο ξεκίνησε το 2015 και επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρίας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι όλες οι βασικές εφαρμογές και ο βασικός κορμός της υποδομής έχουν μεταφερθεί από τον Αύγουστο στο cloud, ενώ η μετάπτωση αυτή θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του έτους, όπου θα ολοκληρωθεί με το Εmail (σε συνεργασία με την Microsoft). Η μελέτη μετάπτωσης στο cloud έγινε με σύμβουλο την Deloitte, ενώ η υλοποίηση με την Singular και MedNautilus.

Η τεχνολογική αναβάθμιση της Avis είναι στρατηγική προτεραιότητα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις, ενδυνάμωση του δικτύου της εταιρίας και λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή αφού έχοντας επενδύσει €7εκ. σε νέες τεχνολογίες, σε αναβάθμιση υποδομών και εκσυγχρονισμό δικτύων, αλλά και περισσότερα από €160εκ. το 2016 για την ανανέωση του στόλου της, η Avis σημειώνει ρεκόρ κερδοφορίας και εδραιώνει τη θέση της ως η κορυφαία εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Εγκαινιάζοντας σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με νέα εταιρική ταυτότητα και διαθέτοντας πλέον τον πιο σύγχρονο στόλο της αγοράς, η Avis προσφέρει περισσότερες επιλογές, ευελιξία και αμεσότητα σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση που την έφεραν στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών της.