Το έργο CLAP είναι απόρροια της ερευνητικής συνεργασίας της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εταιρίας Vidavo A.E. και του MIT Media Lab και στοχεύει στην εφαρμογή του εγχειρήματος One Laptop per Child (OLPC) στο χώρο της υγείας.

Το OLPC αποτελεί μία πρωτοβουλία του MIT Media Lab για τη διάδοση της τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες χώρες και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό των παιδιών με φορητούς υπολογιστές, έτσι ώστε να μπορέσουν να πειραματιστούν & να εκφραστούν.  Το έργο CLAP έχει στόχο να διευρύνει το σκοπό του One Laptop per Child και σε συνδυασμό με αισθητήρες ποιότητας ζωής σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καλυτέρευσης της ζωής πληθυσμιακών ομάδων που διαβιούν σε υποβαθμισμένες συνθήκες περιβάλλοντος και υγείας.

Η αξιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του CLAP σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών και των δύο φορέων αυτή την περίοδο. Αντιπροσωπεία της Vidavo, μεταβαίνει σήμερα στη Ταιβάν μετά από επίσημη πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ταϊπέι, με σκοπό τη διερεύνηση πρωτοκόλλων εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου CLAP σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής με πρώτη υποψήφια την Ινδία.