Η ελευθερία και οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, έχουν σαν αποτέλεσμα τεράστιο όγκο παραγόμενης πληροφορίας σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων. Και αν αυτό που ψάχνουμε είναι ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πέσουμε σε λάθος πηγές, αυτό είναι ανώδυνο.

Όταν όμως πρόκειται για επαγγελματική ανάγκη, η σωστή πληροφόρηση μπορεί να δώσει λύσεις, να απαντήσει σε ερωτήματα και να μας κατευθύνει σε ασφαλείς δρόμους. Κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να παρθούν λάθος αποφάσεις στηριζόμενες σε ελλιπή δεδομένα. Στην προσπάθεια για αξιόπιστη ενημέρωση, προσπαθούμε κάθε μήνα να δώσουμε το στίγμα σε κάποια από τα πιο σημαντικά θέματα επικαιρότητας, που απασχολούν την τεχνολογία. Να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα και συγχρόνως να ενημερώσουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα τα στελέχη της τεχνολογίας, για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας. Ένα από αυτά είναι το θέμα της ασφάλειας. Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει επιστήμη και οι χάκερ έχουν πάψει από καιρό να είναι οι έφηβοι που θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι μεγάλο και διαφορετικό με τις γνώσεις τους στους υπολογιστές.

Για το θέμα φιλοξενούμε τις απόψεις του κ. Marc van Zadelhoff, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής του τομέα Security της ΙΒΜ παγκοσμίως και είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να μιλήσουμε μαζί του για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Για την ανάγκη αντιμετώπισης της ασφάλειας με νέους κανόνες και την υιοθέτηση πρακτικών που εξασφαλίζουν τα δεδομένα και συστήματά μας. Συστήματα και δεδομένα, που είναι υποχρεωμένα να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο του GDPR στους επόμενους τρείς μήνες. Έτσι το Data Management και οι αλλαγές που φέρνει το GDPR είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος, που προσπαθούμε να αναλύσουμε μέσα από τις σελίδες που ακολουθούν. Όπως επίσης και την αγορά των enterprise printer. Μια αγορά που καλείται να υλοποιήσει το digital transformation και να διαχειρισθεί έγγραφα σε αναλογική και ψηφιακή μορφή. Ο ρόλος των εκτυπωτών σαν έξυπνου στοιχείου στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή μορφή.

Τέλος, στους προβληματισμούς του τεύχους προσθέτουμε και το ερώτημα του mobile ERP. Ποιος το χρειάζεται, γιατί, τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε κατηγορία επαγγελματιών και ποιές λύσεις έχουν εφαρμοσθεί στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα. Και φυσικά το παζλ ολοκληρώνουν οι γυναίκες της τεχνολογίας, που εισβάλλουν, με δυναμικές, πρωτοποριακές αλλά και πρακτικές απόψεις που αξίζει να διαβάστε γυρίζοντας το τεύχος ..ανάποδα.