Προς την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα απόδοσης διευθύνσεων internet, IPv6, έχει ξεκινήσει να εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό o OTE.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να εξαντληθούν σταδιακά οι διαθέσιμες διευθύνσεις για σύνδεση στο internet παγκοσμίως και η μετάβαση στην επόμενη γενιά, το πρωτόκολλο IPv6, κρίνεται απαραίτητη. Ήδη, οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως προετοιμάζονται για την ομαλή μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 8 Ιουνίου, εταιρείες όπως οι Google, Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks θα διαθέσουν για 24 ώρες το ψηφιακό τους περιεχόμενο μέσω του πρωτοκόλλου IPv6. Το γεγονός αυτό, γνωστό και ως World IPv6 Day, έχει ως σκοπό την εξάπλωση του πρωτοκόλλου IPv6, αλλά και την ομαλότερη μετάβαση σε αυτό.

Ο ΟΤΕ συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα IPv6, προσφέροντας στις 8 Ιουνίου το περιεχόμενο του εταιρικού site www.ote.gr και μέσω του νέου πρωτοκόλλου. Κατά τη διάρκεια της World IPv6 Day, θα συλλεχθούν χρήσιμα δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ομαλότερη μετάβαση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο στο IPv6.