Το πρώτο ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών κινητής & σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet δημιούργησε η WIND.

To ενοποιημένο δίκτυο της WIND Ελλάς βασίζεται σε μία ενιαία αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά την ευελιξία, την αξιοπιστία και την απλότητα. Είναι μία υποδομή, μία πλατφόρμα, για όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η WIND έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας. Το εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κορμού βασίζεται σε υποδομές οπτικών ινών, πολυσημείων LMDS και μικροκυματικών ζεύξεων.

Συνολικά το ενιαίο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας αξιοποιεί 4.000 χλμ. οπτικών ινών, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια καλώδια για τοπική και διεθνή διασύνδεση, καθώς και 30.000 χλμ. μικροκυματικής τεχνολογίας. Η κάλυψη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet αγγίζει το 100% πανελλαδικά για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 80% στην 3η γενιά (UMTS).