Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημερίδα της ΕΕΤΤ με θέμα: "Ψηφιακό Μέρισμα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή".

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ χαιρετισμό στους συνέδρους απηύθυνε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Κατερίνα Μπατζελή.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, τόνισε ότι η βασική επιδίωξή της είναι “να φέρει στην επιφάνεια το θέμα του ψηφιακού μερίσματος και να συμβάλει ώστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς (τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, παραγωγοί και πάροχοι οπτικοακουστικών υπηρεσιών και οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας) να εμπλακούν ενεργά στη συζήτηση, ώστε να καταλάβει καλύτερα ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να αναζητηθούν μεθοδεύσεις στενής τους συνεργασίας, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών προς τους πολίτες και τους καταναλωτές”.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΤΤ έχει ανακηρύξει το 2009 ως “Έτος Ευρυζωνικής Σύγκλισης των Τηλεπικοινωνιών & ΜΜΕ” και έχει προγραμματίσει αντίστοιχες δράσεις.