Οι IT mangers πρέπει να «υπερασπίζονται» τις εταιρείες τους από μία παραβίαση δεδομένων τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας ασφάλειας δεδομένων WinMagic.

Από τους 250 IT managers που συμμετείχαν στην έρευνα, το 23% δήλωσε ότι εμποδίζουν μία απόπειρα παραβίασης κάθε μέρα – σύμφωνα με την έκθεση η παραβίαση αφορά είτε επίθεση στο δίκτυο είτε κάποιος εργαζόμενος που στέλνει ή συλλέγει δεδομένα από το εταιρικό δίκτυο χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Από τους 1.000 εργαζόμενους, τα 41% πιστεύει ότι η ασφάλεια του IT δεν πρέπει να απασχολεί τους ίδιους αλλά μόνο τα τμήματα Πληροφορικής, ενώ το 37% πιστεύει ότι «αποτελεί» μέρος της ασφάλειας του IT.

Το 20% των IT managers θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές για την εργασία τους, ενώ το 36% δηλώνει ότι η πρόσβαση πρέπει να δίνεται μόνο σε συγκεκριμένους εργαζόμενους. Τόσο οι IT managers όσο και οι εργαζόμενοι συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια (24%), ενώ προηγούνται και των χάκερς. Οι εργαζόμενοι, σε ποσοστό 17%, δήλωσαν ότι είναι «σχετικά πιθανό» να ανοίξουν ένα συνημμένο αρχείο, ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τον αποστολέα.