Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, το CERN παρουσίασε την τεχνολογία World Wide Web, κίνηση που αποδείχθηκε σταθμός στην ανάπτυξη που έχτισε το διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Η κίνηση αυτή οδήγηση επίσης σε εταιρείες, όπως η Google και η Amazon και σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter.

Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, τονίζει ότι σήμερα κανένα κομμάτι της καθημερινής ζωής δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από την κίνηση αυτή. Από την έρευνα μέχρι και τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, το διαδίκτυο έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, δουλεύουμε, καινοτομούμε και ζούμε.

Η τεχνολογία του World Wide Web δημιουργήθηκε στο CERN από τον Βρετανό φυσικό Tim Berners-Lee και αρχικά είχε αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση σε διαμοιρασμό δεδομένων μεταξύ φυσικών σε πανεπιστήμια και ινστιτούτα ανά τον κόσμο. Αυτό όπως που άλλαξε την πορεία του ουσιαστικά ήταν η διανομή της τεχνολογία αυτής δωρεάν, που οδήγησε και στη γέννηση του internet, κάτι που επέτρεψε το φαινόμενο να επεκταθεί ευρέως.

Με τόσο εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια, οι αναλυτές είναι ιδιαίτερα διστακτικοί στις προβλέψεις τους για το τι μπορεί να ακολουθήσει τα επόμενα 20 ή ακόμη και 10 χρόνια, καθώς το διαδίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αυτό θα καθοριστεί από το Internet of Things, όπου πολλά στοιχεία και αντικείμενα διασυνδέονται μεταξύ τους.