Η υπηρεσία «184» του ΙΚΑ, ένα έργο με αρκετό παρελθόν, αλλά και σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, βρίσκεται για 3η φορά στο στάδιο της αναζήτησης προμηθευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το έργο έχουν κατατεθεί 3 προσφορές μεμονωμένων εταιρειών και σχημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ονόματα των εταιρειών Phonemarketing, ICAP, Unisystems και Newsphone.

Η τελευταία είναι και η προηγούμενη ανάδοχος του έργου, για το οποίο είχε υπογραφεί σύμβαση 1,48 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξης στις 25/8/2010. Ωστόσο, η σύμβαση προβλέπει την επέκταση της υποστήριξης του έργου στην περίπτωση που μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν έχει γίνει η αξιολόγηση των προσφορών της νέας προκήρυξης.

Το έργο του “184” αφορά, την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών για τη διαχείριση των κλήσεων που αφορούν τα ραντεβού γιατρών του ΙΚΑ με τους δικαιούχους, καθώς και τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσουν τα τις Μονάδες Υγείας στο σύνολο της χώρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχετικά με το συγκεκριμένο έργο έχει δημιουργηθεί μια διαβούλευση στο labs.opengov.gr, όπου αρκετοί πολίτες ζητούν να αξιοποιηθεί το Internet, ώστε αφενός να εμφανίζεται το σύνολο των διαθέσιμων ωρών για ραντεβού και στη συνέχεια να είναι εφικτό το κλείσιμο ραντεβού online. Το κανάλι του Internet, εφόσον ενσωματωθεί σε ένα κεντρικό σύστημα που θα έχει τη συνολική εικόνα για τις διαθέσιμες ώρες, θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα τηλεφωνικά ραντεβού.