Το πράσινο φως έχει δοθεί σε μια σειρά IT projects στο ξενοδοχείο Somewhere Βoutique Hotel Vouliagmeni, στόχος των οποίων είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους επισκέπτες του.

Ένα σημαντικό project, το πρώτο που θα υλοποιηθεί από ένα ελληνικό ξενοδοχείο, αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρονικών κλειδαριών σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου, οι οποίες θα ανοίγουν αυτόματα με ένα mobile app. «Στην παρούσα φάση εξετάζεται η προσαρμογή των κλειδαριών, ώστε να μπορούν να δεχθούν τη σχετική τεχνολογία (θα πρέπει να ενσωματωθεί ένα bluetooth module εσωτερικά στις κλειδαριές, όπως και να εγκατασταθεί ένα ειδικό app). Παράλληλα, εξετάζεται η ανάπτυξη ενός γενικού mobile app για το ξενοδοχείο που θα τα περιλαμβάνει όλα (fast check in, υπηρεσίες room service, άνοιγμα δωματίων κ.λπ.) και γι’ αυτό γίνονται συζητήσεις με εταιρείες για το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό. Στόχος είναι η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών κλειδαριών και η ανάπτυξη του mobile app να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους» δηλώνει στο NetFax o Αλέξιος Γρίβας, IT Manager των Eden Beach Resort και Somewhere Hotel Vouliagmeni.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο εγκατάστασης υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης σε όλα τα δωμάτια – έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με ΟΤΕ ΤV & Nova – όπου μέσα από το δίκτυο IP του ξενοδοχείου θα γίνεται streaming το Nova cinema και τα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ ΤV, μέσα από μοναδικό μικτό μοντέλο συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Στα projects του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται και η μετάβαση στο cloud, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2017. «Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το Exchange στο cloud, έχει προγραμματιστεί η μετάβαση σε Office 365, ενώ θα σχεδιαστεί μια καινούργια λύση backup βασισμένη στο Azure και θα υλοποιηθεί disaster recovery στο cloud.

Στόχος είναι να γίνει η μετάβαση στο cloud μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό το έργο βρίσκεται ακόμα στη φάση αξιολόγησης του φόρτου (μετρώνται IOPS και υπολογιστικοί πόροι) ενώ γίνονται και επαφές με τους συνεργάτες που θα υλοποιήσουν το έργο» επισημαίνει ο Αλέξιος Γρίβας. Τέλος, έχει προγραμματιστεί και η υλοποίηση ενός έργου MPS, χωρίς ακόμα να έχει επιλεγεί ο integrator που θα το υλοποιήσει. Η σχετική υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2017.