Η κοινοπραξία εταιρειών Link Α.Ε. και ΕΛΛΑΣΚΟΜ Α.Ε. ολοκλήρωσε την κατασκευή δικτύου οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home), στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης.

Ο πρότυπος οικισμός ΖΕΠ Κοζάνης εκτείνεται σε περιοχή 500 στρεμμάτων και περιλαμβάνει έτοιμες κατοικίες οργανωμένης δόμησης, οικόπεδα για ανοικοδόμηση κατοικιών, εγκαταστάσεις επαγγελματικής χρήσης και κοινωφελών υπηρεσιών. Στην περιοχή του οικισμού φιλοξενείται το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το οποίο επίσης συνδέθηκε μέσω οπτικής ίνας στο δίκτυο του οικισμού. Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου χρησιμοποιήθηκαν οι πλέον σύγχρονες τεχνικές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός.

Στο δίκτυο συνδέθηκαν 300 οικίες σε αρχιτεκτονική Ethernet Point to Point (P2P) με χρήση μίας οπτικής ίνας ανά νοικοκυριό.Με την ολοκλήρωση του έργου, οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες γρήγορου Internet και δωρεάν τηλεφωνίας στα όρια του οικισμού, ενώ το δίκτυο υποστηρίζει κάθε είδους ευρυζωνική υπηρεσία όπως IPTV, Video On Demand και e-learning, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο συμπληρωματικών έργων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.800.000 ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.