Υπεγράφησαν σήμερα στην Αθήνα οι συμφωνίες με την Telekom Slovenije για τη μεταβίβαση του 100% της Cosmofon (Σκόπια), μέσω της πώλησης της 100% θυγατρικής της Cosmote, OTE MTS Holding B.V., καθώς και της Germanos Telecom AD Skopje (GTS).

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ. Τις συμφωνίες αγοροπωλησίας υπέγραψαν οι κκ Μιχάλης Τσαμάζ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, και Bojan Dremelj, Πρόεδρος της Telekom Slovenije. Ο M. Τσαμάζ δήλωσε σχετικά: “Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πώληση της Cosmofon και της Germanos TS, για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους και για το τελικό τίμημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Telekom Slovenije και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία. Ευχόμαστε στην Cosmofon, τη Germanos TS και τους ανθρώπους τους, με τους οποίους δουλέψαμε μαζί, ως μέλη του Ομίλου Cosmote, κάθε επιτυχία στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η Telekom Slovenije θα έχει μια επιτυχημένη πορεία στην απαιτητική αγορά της πΓΔΜ”. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Ρυθμιστικών Αρχών της πΓΔΜ.

Η Cosmofon ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Ιούνιο του 2003 υπό τη διαχείριση της Cosmote, κατέχοντας τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην πΓΔΜ. Τον Αύγουστο του 2005, η Cosmote εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στα περίπου 6 χρόνια λειτουργίας της η Cosmofon έχει αναπτύξει ένα ισχυρό τηλεπικοινωνιακό και εμπορικό δίκτυο με το μερίδιο αγοράς της να ανέρχεται σε περίπου 30%. Η Cosmofon ήταν o πρώτος πάροχος που διέθεσε εμπορικά υπηρεσίες 3G – HSDPA στην πΓΔΜ, τον Αύγουστο του 2008. Η εταιρεία κατέχει 6 περιφερειακές άδειες WiMax, έχοντας αναπτύξει ένα πανεθνικό δίκτυο.