Ο Όμιλος Printec εισάγει ένα ευρύ φάσμα νέων υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνία με την Ιnterworks, πιστοποιημένο Incubation Center από τη Microsoft και πρωτοπόρο εταιρεία στην παροχή web υπηρεσιών και λογισμικού.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών αφορά στη διάθεση On Demand λύσεων επιχειρηματικών εφαρμογών που φιλοξενούνται στο Interworks Microsoft S+S Incubation Center, αλλά και στην παροχή Cloud Computing υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η Printec, ως Interworks Premium Partner θα διαθέτει στους πελάτες της: α) Hosted Microsoft Communication Services (Office Communication Server, Exchange, SharePoint Services κ.α.) και β) Cloud Applications (Software as a Service – SaaS) και συγκεκριμένα On Demand επιχειρηματικές εφαρμογές όπως CRM, ERP και Εμπορική Διαχείριση, Φορητή Παραγγελιοληψία, Unified Messaging, CMS κ.α., μέσα από τη χρήση των οποίων, οι πελάτες της Printec θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους άμεσα, εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Οι εφαρμογές αυτές παρέχονται μέσω Internet με τη μορφή μίσθωσης (μηνιαία υπηρεσία) ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Τα βασικά πλεονεκτήματα των εφαρμογών του SaaS μοντέλου, που πλέον θα παρέχει η Printec, είναι η άμεση διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, το μηδενικό κόστος αρχικής επένδυσης και συντήρησης του λογισμικού και υποδομών, το ευέλικτο μοντέλο πληρωμής “Pay as You Go / Pay as You Grow” καθώς και η πρόσβαση από παντού και από οποιαδήποτε συσκευή.