Σύμφωνα με έρευνα της IDC, η αγορά PC στην αγορά ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) παρέμεινε περιορισμένη, όπως αναμενόταν, κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, με τις παραγγελίες να μειώνονται κατά 7,7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μετά από ένα δυναμικό β’ τρίμηνο και καθώς οι κατασκευαστές προετοιμάζονταν για το λανσάρισμα των Windows 8, οι παραγγελίες κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο ήταν ιδιαίτερα συντηρητικές. Η συνεχώς μειωμένη ζήτηση έκανε τους κατασκευαστές να μην διοχετεύσουν στην αγορά περισσότερα προϊόντα, ώστε να έχουν περιορισμένο stock εν όψει των Windows 8. Τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκαν σημάδια ανάκαμψης της αγοράς με το λανσάρισμά τους, καθώς και εν αναμένει μίας σειρά νέων προϊόντων που αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα.

Ωστόσο, οι συνεχείς οικονομικές δυσχέρειες και ο ανταγωνισμός από άλλες συσκευές, κράτησαν την εφοδιαστική αλυσίδα «επιφυλακτική» όσον αφορά τις νέες παραγγελίες. Γεωγραφικά, η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) είχε περιορισμένες, έως και μειωμένες, παραγγελίες σημειώνοντας μείωση 1%, ενώ στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική μειώθηκαν κατά 1,9%. Αναφορικά με τους κατασκευαστές, στην πρώτη θέση παρέμεινε η HP, παρά τη μείωση των παραγγελιών της, η οποία είχε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στην περιοχή CEE.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Acer, με όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδέσει, καθώς κύριο μέλημά της ήταν να διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα αποθεματικών, μετά από ένα καλό β’ τρίμηνο. Ακολουθούν η Lenovo και η Asus, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Dell, η οποία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την χαμηλή εμπορική ζήτηση και τον επιθετικό ανταγωνισμό.