Η Uni Systems και η BIS, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των Χρηματοοικονομικών προϊόντων λογισμικού και υπηρεσιών στην Τουρκία, ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία μέσω της ίδρυσης της Unisystems Turk Bilgi Teknolojileri A.S.

Η Uni Systems συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 80% και η BIS με το υπόλοιπο 20% και η λειτουργία της εταιρείας αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο με τη βασική δραστηριότητά της να καλύπτει τον Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και τον τομέα Τηλεπικοινωνιών. Η έδρα της νέας εταιρείας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και η διοίκησή της θα έχει μικτό σχήμα, με Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο την κα. Ulku Unal, η οποία είναι μια εκ των βασικών μετόχων της BIS και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης ανάπτυξης τεχνολογιών σε μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας. Παράλληλα, στελέχη της Uni Systems με σημαντική εμπειρία θα τεθούν επικεφαλής βασικών λειτουργικών θέσεων.

«Με την ίδρυση της νέας θυγατρικής μας εταιρείας στην Τουρκία κεφαλαιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Uni Systems, η οποία προκύπτει από τα πενήντα χρόνια εξειδίκευσής μας στη Πληροφορική», δήλωσε ο κ. Γιάννης Λουμάκης Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems και Αντιπρόεδρος της νέας εταιρείας. «Η επένδυση αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής μας για περαιτέρω επέκταση της Εταιρείας στο εξωτερικό. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που ο στόχος που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια για τη διεθνοποίηση και διεύρυνση  των δραστηριοτήτων μας, επιτυγχάνεται σταθερά.»