Την Sieben επέλεξε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, προκειμένου να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη λύση Unified Communications.

Για την υλοποίηση του έργου η Sieben σχεδίασε μια λύση Unified Communications της Cisco, με IP τηλεφωνικό κέντρο, όπως και με Presence και Enterprise Instant Messaging στα δύο σημεία παρουσίας της εταιρείας. Μέσω του Cisco Jabber οι χρήστες μπορούν να διεξάγουν VoIP & Video κλήσεις, αλλά και να χρησιμοποιούν Instant Messaging & Presence λειτουργίες, από όποιο σημείο και αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Στην ασφάλεια των επικοινωνιών συμβάλλουν τα Cisco ASA Firewalls, που επιτρέπουν την ασύρματη σύνδεση του Cisco Jabber με φορητές συσκευές, μέσω Secure VPN Tunnels. Ο Ιάσων Ορφανίδης, IT Director της Sunlight δήλωσε για τη χρηστικότητα του έργου:

«Με την υλοποίηση του έργου Unified Communications από τη Sieben, οι εργαζόμενοι της Sunlight μπορούν είτε μέσω του smartphone που διαθέτουν, είτε μέσω του tablet, είτε μέσω του laptop τους να συνδεθούν στην εταιρεία και να λειτουργήσουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα δούλευαν αν βρίσκονταν στο γραφείο, βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αποδοτικότητα και την αμεσότητα της επικοινωνίας τους».