Με τον όγκο των δεδομένων να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και τις υπολογιστικές ανάγκες να ακολουθούν αντίστοιχους ρυθμούς, το data center αποτελεί σήμερα την καρδιά των σύγχρονων επιχειρήσεων. Ο Αναστάσιος Πέππας, Διευθυντής Πωλήσεων, Τομέας Ελέγχου Περιβάλλοντος και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, Διευθυντής Πωλήσεων Συστημάτων Ισχύος της Άλφα Γκρίσιν εξηγούν τη σημασία του infrastructure για το data center και παρουσιάζουν τις επεερχόμενες εξελίξεις στο χώρο.

Νetweek: Τριάντα χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και υλοποίηση Data Center. Ακούγονται, μάλλον, πολλά για μια χώρα που η ψηφιοποίηση έγινε γνωστή την δεκαετία που διανύουμε…

Αναστάσιος Πέππας: Η Αλφα Γκρίσιν ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας των 80s και από τότε ασχολείται αποκλειστικά με τη μελέτη, τον σχεδιασμό, κατασκευή και παροχή λύσεων σε data center όσον αφορά το κομμάτι του Infrastructure. Δηλαδή στην υποδομή του data center. Πριν από τριάντα χρόνια υπήρχε η διορατικότητα από τους ιδρυτές της εταιρείας για τις μελλοντικές εξελίξεις στην τεχνολογία και στις επιχειρηματικές ανάγκες για IT. Σήμερα, το data center αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη σύγχρονη επιχείρηση. Διακρίνεται σε δύο μέρη: στο infrastructure και στον ενεργό εξοπλισμό.

Η Αλφα Γκρίσιν εξειδικεύεται στο infrastructure. Ο ενεργός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα όπως servers, storage, υπολογιστές, switches, routers κ.ο.κ. Ωστόσο, αυτό στο οποίο δραστηριοποιούμαστε είναι το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, κομμάτι του data center. Γιατί όμως το Infrastructure είναι το πιο σημαντικό; Ο ενεργός εξοπλισμός αλλάζει με τους ρυθμούς που αλλάζει και η τεχνολογία. Δηλαδή κάθε δύο με τρία χρόνια. Η υποδομή, όμως, δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ. Η εγκατάσταση χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια.

Μιχάλης Μιχαηλίδης:
Γι’ αυτό και στη φάση του σχεδιασμού ενός data center, οι IT Managers συχνά αναφέρονται στο Day 0 (Zero) και το Day N (όπου Ν μία χρονική μεταβλητή, η οποία μπορεί να πάρει τιμές από 0 έως άπειρο θεωρητικά). Γιατί το infrastructure πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζει και το Day N. Αντίθετα, ο ενεργός εξοπλισμός αποτελείται από δυναμικά προϊόντα, τα οποία όντως αλλάζουν συνεχώς.

Νetweek: Πώς είναι δυνατό να μην αλλάζει σχεδόν ποτέ η υποδομή ενός data center όταν εξελίσσεται συνεχώς η τεχνολογία και οι ανάγκες της επιχείρησης σε IT επίπεδο αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς;

Αναστάσιος Πέππας: Η λογική στην οποία στηρίζεται ένα data center διαφέρει από εκείνη του ενεργού εξοπλισμού. Δεν είναι εύκολο η υποδομή να αλλάζει συχνά, άρα είναι απαραίτητο να γίνεται πρόβλεψη των τάσεων και των εξελίξεων στην τεχνολογία για ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα (σ.σ. Ο μέσος όρος ζωής της υποδομής ενός data center είναι 15 χρόνια). Αυτό γίνεται συνήθως από την πλευρά του υλοποιητή.

Ωστόσο και η επιχείρηση οφείλει να γνωρίζει τις ανάγκες αλλά και τους στόχους που θέλει να επιτύχει, ώστε ο υλοποιητής να έχει όλα τα δεδομένα στη διάθεσή του προκειμένου να προτείνει τον κατάλληλο σχεδιασμό και εξοπλισμό. Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα trends και τις εξελίξεις του IT και γενικότερα της τεχνολογίας από διεθνούς κύρους εταιρείες ερευνών, όπως η Gartner και η IDC ώστε να μπορούμε να δίνουμε τις πλέον αξιόπιστες συμβουλές στον πελάτη.

Δεν πουλάμε απλά ένα προϊόν. Κύρια απασχόλησή μας είναι ο σχεδιασμός προκειμένου να δίνουμε αξία στον πελάτη μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε προτείνοντας λύσεις, οι οποίες αφενός θα ικανοποιούν τις ανάγκες του πελάτη και αφετέρου θα εξασφαλίζουν τη μακροζωία του data center.

Μιχάλης Μιχαηλίδης:
Ουσιαστικά αυτό που προτείνουμε στον πελάτη, ακούγοντας τις ανάγκες του και βλέποντας, έστω και σε σχέδια, το χώρο και τις διαστάσεις είναι ουσιαστικά δύο λύσεις. Η μία αφορά στο full capacity βασίζεται στα trends του ενεργού εξοπλισμού. Με γνώμονα τις τάσεις, κάνουμε εκτιμήσεις για το μέλλον και έτσι προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις, άρτια σχεδιασμένες, που θα λειτουργούν απρόσκοπτα για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, αυτού του είδους οι λύσεις αυξάνουν το κόστος υλοποίησης. Η δεύτερη αφορά στη σχεδίαση ενός συστήματος που θα είναι επεκτάσιμο και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να προστεθεί εξοπλισμός, είτε είναι κλιματισμός είτε συστήματα ισχύος, χωρίς φυσικά να υπάρχει downtime. Χωρίς δηλαδή να σταματήσει η λειτουργία του υπόλοιπου data center. Αυτές οι λύσεις είναι αρχικά οικονομικότερες, αλλά συνήθως χρειάζονται προσθήκες με το πέρασμα του χρόνου. 

Αναστάσιος Πέππας:
Το data center είναι η καρδιά μιας επιχείρησης. Για παράδειγμα, είναι αδύνατο για μία τράπεζα να έχει downtime. Αν κλείσει έστω και για λίγα λεπτά το data center, τότε το χαμένο κόστος είναι τεράστιο σε νούμερα. Αυτές οι επιχειρήσεις εξαρτώνται σε υπερθετικό βαθμό από το infrastructure. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να παράγουν, να διαχειριστούν και να πουλήσουν προϊόντα μέσω του software ή του hardware που διαθέτουν αν το infrastructure δεν τους δώσει την απαραίτητη παροχή ισχύος ή την παροχή του κλιματισμού.

Μιχάλης Μιχαηλίδης:
Ενα παλαιότερο διαφημιστικό spot της Emerson (σ.σ. Η Αλφα Γκρίσιν αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά) είχε ως motto «When the power is off, the party is over», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τη σημαντικότητα του business critical continuity.


Νetweek: Μία επιχείρηση που θέλει να κατασκευάσει ένα data center σε ποιον απευθύνεται πρώτα; Σε εσάς ή στις εταιρείες του ενεργού εξοπλισμού;

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Η επιχείρηση οφείλει να λάβει ορισμένα δεδομένα από τις εταιρείες Πληροφορικής, δηλαδή του ενεργού εξοπλισμού και στη συνέχεια να απευθυνθεί σε εμάς, ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο χώρο μέσα στο κτήριο, καθώς η επιλογή του χώρου είναι το Α και το Ω. Και στη συνέχεια, εφόσον επιλέγει ο χώρος, ακολουθεί ο σχεδιασμός βάσει των αναγκών του πελάτη.

Αναστάσιος Πέππας:
Ο πελάτης θέλει να έχει π.χ. 10 server να κάνει τη δουλειά του. Αυτοί οι servers πρέπει κάπου να στεγαστούν, σε κάποιο ικρίωμα (rack). Το rack τοποθετείται σε κάποιο χώρο που περιλαμβάνει φυσική προστασία, αδιάλειπτη παροχή ισχύος, κλιματισμό, συστήματα ελέγχου & παρακολούθησης, αντιπυρική προστασία κ.α. Βοηθάμε τον πελάτη στον σχεδιασμό και προτείνουμε αρκετές λύσεις. Λύσεις χαμηλού κόστους που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του και θα διαρκούν για αρκετά χρόνια και λύσεις υψηλότερου κόστους που όμως θα του παρέχουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα όπως εξοικονόμηση ενέργειας.

Νetweek: Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι κάτι που ζητούν οι πελάτες σας;

Αναστάσιος Πέππας: Πριν από μία δεκαετία, σχεδόν κανείς δεν αναλογιζόταν το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνει το data center. Οντως, την τελευταία διετία ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πάνω σε αυτό τον τομέα. Θεωρώ, μάλιστα, ότι η κρίση έχει συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω τάσης, αφού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη για ενεργειακή διαχείριση των data center και των κτηρίων.

Η Αλφα Γκρίσιν έχει πραγματοποιήσει άλματα σε αυτόν τον τομέα. Εχουμε ήδη εφαρμόσει αρκετές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε έργα, όπως για παράδειγμα στις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Eurobank, στη Vodafone και στη Wind. Λύσεις που δεν εξασφαλίζουν μονάχα τις συνθήκες που επιζητούν, αλλά προσθέτουν επιπλέον αξία, εξοικονομώντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μιχάλης Μιχαηλίδης:
Ουσιαστικά, ο νέος παράγοντας που έχει εισαχθεί στο σχεδιασμό είναι το Total Cost of Ownership (TCO). Δηλαδή, εκτός του υπολογισμού του κόστους υλοποίησης, λαμβάνεται υπόψη το operating cost και το maintenance cost. Αν συνυπολογιστούν όλα μαζί, το αποτέλεσμα είναι ένα νούμερο που μπορεί μεν να δείχνει μία αρχικά ακριβή κατασκευή αλλά το συνολικό TCO να είναι πολύ μειωμένο.

Αναστάσιος Πέππας:
Και αυτό το όφελος δεν μπορεί να προέλθει από τον ενεργό εξοπλισμό. Οσο και αν εξελιχθεί ο ενεργός εξοπλισμός, το μέγιστο benefit που μπορεί να απολάβει ο χρήστης προέρχεται από το infrastructure. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε ένα data center είτε αφορά στο infrastructure είτε στον ενεργό εξοπλισμό χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Μάλιστα το 50% με 60% της συνολικής ενέργειας, καταναλώνεται για τις ανάγκες της υποδομής (κλιματισμός, καλώδια, φώτα, UPS κ.α.).

Σε αυτά τα μέρη, λοιπόν, υπάρχουν ενεργειακές απώλειες. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε για να δώσουμε επιπρόσθετη αξία στον πελάτη είναι ο περιορισμός των ενεργειακών απωλειών και η βελτιστοποίηση του βαθμού απόδοσης του data center. Οσο υψηλότερος είναι ο βαθμός απόδοσης, τόσο οικονομικότερη είναι και η λειτουργία του. Η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα και αυτή είναι που ευθύνεται, κατά κύριο λόγο, για τις απώλειες. Αρα, αφενός προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε την παροχή ρεύματος ώστε να μην υπάρχουν απώλειες και αφετέρου να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση του κλιματισμού.

Τα κλιματιστικά απάγουν τη θερμότητα που παράγεται από την κατανάλωση του ρεύματος. Κάτι που σημαίνει λιγότερες απώλειες στην ενέργεια, λιγότερη θερμότητα άρα και λιγότερη χρήση των κλιματιστικών. Η Αλφα Γκρίσιν έχει βραβευτεί για τις πράσινες καινοτομίες της στα data center. Συγκεκριμένα το μηχανογραφικό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Μαρούσι έχει διακριθεί στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης του 2008.


Νetweek: Ποια είναι συνολικά τα οφέλη που αποκομίζει η επιχείρηση;

Αναστάσιος Πέππας: Πρώτα απ’ όλα, είναι το μειωμένο κόστος λειτουργίας, που σημαίνει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Προσδίδουμε μέσω του data center μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στην επιχείρηση. Για παράδειγμα, αν κατορθώσει ένας μεγάλος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός να μειώσει το λειτουργικό κόστος περισσότερο, θα δώσει στον καταναλωτή μειωμένες τιμές και έτσι θα αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πιθανότατα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Αυτός είναι ο στόχος της Αλφα Γκρίσιν.

Να προσδίδει ανταγωνιστικότητα. Η οποία βέβαια μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς την έκπτωση, όμως, σε επίπεδο υπηρεσιών. Αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουμε αποκτήσει έπειτα από τριάντα σχεδόν χρόνια παρουσίας. Δηλαδή, η ικανότητα πρόβλεψης των τεχνολογικών -και όχι μόνο- εξελίξεων και η υλοποίηση της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει στην υποδομή των data center (σχεδιασμός & εγκατάσταση). Η μεγάλη εμπειρία, άλλωστε, είναι εκείνη που δίνει σήμερα στην επιχείρηση τη διαχρονική της αξία.

Μιχάλης Μιχαηλίδης:
Μαζί βέβαια με τους ξένους οίκους που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα. Ολα τα προϊόντα τους είναι τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με τις συγκεκριμένες λύσεις ο πελάτης γνωρίζει πως προστατεύει την επένδυσή του. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων.
Ακόμα, οι λύσεις που του προτείνουμε είναι εκείνες που τον καλύπτουν τεχνοοικονομικά.

Ξεκινάμε πάντα από τις ανάγκες του, κατόπιν εξετάζουμε τις δυνητικές λύσεις και στο τέλος, υπολογίζουμε το κόστος. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να λέμε τόσο είναι το budget, τι μπορώ να φτιάξω. Όμως, δε λειτουργεί με αυτό τον τρόπο η λογική στα data center. Όλες μας οι λύσεις συνοδεύονται από τεχνική τεκμηρίωση που εξηγεί αναλυτικά το κόστος της υλοποίησης.

Νetweek: Πώς εξασφαλίζεται το Business Critical Continuity;

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Πέραν της εμπειρίας, είμαστε η μοναδική εταιρεία στο χώρο που έχουμε απ’ ευθείας συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού σε θέματα κλιματισμού απολύτου ακριβείας, συστημάτων αδιάλειπτου λειτουργίας (UPS), ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και ικριωμάτων στα οποία στεγάζεται ο ενεργός εξοπλισμός. Τα αναφέρω αυτά γιατί είναι τα βασικά κομμάτια του Business Critical Continuity.

Αναστάσιος Πέππας: Επιπρόσθετα, υπάρχουν τα συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης (Building Management System), τα οποία αυτοματοποιούν την παρακολούθηση των data center. Εξετάζουν αν δουλεύουν σωστά η πυρανίχνευση, η γεννήτρια, η πυρασφάλεια, ελέγχουν το access control. Όλα αυτά, λοιπόν, ελέγχονται. Και εγγυόμαστε το business critical continuity μέσα από τις προαναφερθέντες λύσεις.

Νetweek: Ποιες είναι οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχετε;

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Πολύ σημαντικό κομμάτι για τη στρατηγική της εταιρείας είναι το after sales service. Διότι πέρα από το 24/7, η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 30 μηχανικούς στο τμήμα συντήρησης. Αυτό σημαίνει οτιδήποτε και αν συμβεί οποιαδήποτε ημέρα (π.χ. αργίες) θα υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη στον πελάτη και μάλιστα στο χώρο του (onsite). Η εξύπηρέτηση είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα της εταιρείας, κάτι που μας διαφοροποιεί από την υπόλοιπη αγορά. Δίνουμε σιγουριά στον πελάτη ότι το data center θα δουλεύει συνέχεια και απρόσκοπτα.

Αναστάσιος Πέππας:
Εδώ να σημειώσουμε πως δεν επεμβαίνουμε μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα. Η απρόσκοπτη λειτουργία του data center εξασφαλίζεται και μέσω της συντήρησης του εξοπλισμού. Πραγματοποιούμε εκατοντάδες συντηρήσεις κάθε μήνα, ανάλογα βέβαια και με την κρισιμότητα της εγκατάστασης. Ετσι, είμαστε σε θέση να προλαμβάνουμε εγκαίρως πιθανές βλάβες και σφάλματα. Τέλος, εκπαιδεύουμε το αρμόδιο προσωπικό κάθε εταιρείας τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη χρήση των data center.


Νetweek: Ποια είναι η εκτίμηση σας για την ελληνική αγορά;

Αναστάσιος Πέππας: Αν εξαιρέσουμε τη φετινή χρονιά, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν μεγαλύτερος του 10% την τελευταία διετία.

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι εταιρείες θα επενδύσουν ακόμα περισσότερο σε data center. Διότι θέλουν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους και να μειώσουν το operating cost. Αυτή την περίοδο η πρώτη προτεραιότητα των επιχειρήσεων είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας.

Αν και οι έρευνες δείχνουν μείωση του ΙΤ budget, εντούτοις θεωρώ πως οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να επενδύουν σε data center, αφού μπορούν να επιτύχουν σημαντική μείωση του κόστους μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας. Ούτως ή άλλως, υπάρχει συνεχή αυξανόμενη ανάγκη για υπολογιστική ισχύ. 

Νetweek: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας;

Αναστάσιος Πέππας: Εδώ και μια δεκαετία η εταιρεία αναπτύσσεται με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Εχουμε υλοποιήσει αρκετά μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων σε χώρες, κυρίως, που συνορεύουν με την Ελλάδα. Ουσιαστικά, οι πελάτες μας στην Ελλάδα έδωσαν στην Αλφα Γκρίσιν τη δυνατότητα επέκτασης στο εξωτερικό, οι οποίοι μας πήραν μαζί τους επειδή ήταν ευχαριστημένοι από τα εγχώρια έργα.

Ηδη έχουμε γραφείο στη Βουλγαρία, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς καμία υποστήριξη από την Ελλάδα. Επενδύουμε συνεχώς στo χώρο των data center, εκπαιδεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό και προσλαμβάνοντας συνεχώς νέους εργαζόμενους. Επίσης, επενδύουμε σε αναδυόμενες αγορές γιατί γνωρίζουμε πως η ανάγκη για data center είναι δεδομένη και αργά ή γρήγορα θα επενδύσουν και αυτές οι χώρες.

Case Study: Εθνική Τράπεζα
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το νέο μηχανογραφικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα. Η κατασκευή του περιελάμβανε την προμήθεια μονάδων Αδιάλειπτου Λειτουργίας συνολικής ισχύος 1,6ΜVA, καθώς και Σύστημα Κλιματισμού Εξοικονόμησης Ενέργειας ψυκτικής ισχύος 2,9 ΜW. Επιπλέον, για την προστασία και τον πλήρη έλεγχο του νέου data center της τράπεζας, εγκαταστάθηκαν Συστήματα Απομακρυσμένης Διαχείρισης (BMS), Ανίχνευσης Διαρροής Νερού, Απαγωγών Υπέρτασης και Στατικών Μεταγωγικών Διακοπτών.

Για τη συγκεκριμένη λύση υπολογίστηκε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα εξοικονομεί ενέργεια άνω του 20% που αντιστοιχεί σε 1.670.000kWh ετησίως ή την μείωση της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας με εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.020 ton CO2 ετησίως. Η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20% συνεπάγεται μείωση του λειτουργικού κόστους κατά χιλιάδες ευρώ ετησίως. Και η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες όλων των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Η εταιρεία που επελέγη να υλοποιήσει την εφαρμογή Συστήματος Κλιματισμού και Συστημάτων Αδιάλειπτης Λειτουργίας στο μεγαλύτερο Μηχανογραφικό Κέντρο των Βαλκανίων ήταν η Αλφα Γκρίσιν. Η επιλογή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού η Αλφα Γκρίσιν διαθέτει πολυετή εμπειρία (σχεδόν 30 χρόνια) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση data center. Μάλιστα, ήταν εκείνη που είχε αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού υποστήριξης στο πρώτο μηχανογραφικό κέντρο της συγκεκριμένης τράπεζας το 1979. Μάλλον βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην εν λόγω περίπτωση η λαϊκή ρήση (ελάχιστα παραφρασμένη), «οι καλές δουλειές κάνουν τους κάλους φίλους».