Η ανάγκη για πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο από παντού και από οποιαδήποτε συσκευή ή αντίστροφα, από έναν PC του εταιρικού δικτύου ή ένα tablet σε οποιαδήποτε απομακρυσμένη συσκευή ( Android Devices, Handheld Devices, Windows Computers και Servers) είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Σήμερα, κυκλοφορούν λύσεις στην αγορά που προσφέρουν μια ασφαλή και σταθερή σύνδεση εξ αποστάσεως, από και προς το εταιρικό δίκτυο, εκμεταλλευόμενες τόσο το αστείρευτο δυναμικό του cloud όσο και το ίδιο το εταιρικό δίκτυο, ανταποκρινόμενες σε απαιτητικά και πολύπλοκα περιβάλλοντα. Αυτές οι λύσεις δομούν το απαραίτητο υπόβαθρο κατά τέτοιο τρόπο, χτίζοντας τη σύνδεση που χρειάζεται και επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εκτέλεση ενεργειών όπως είναι η απομακρυσμένη υποστήριξη διαφόρων συσκευών, η ασφαλής μεταφορά αρχείων, η απεικόνιση εγγράφων και παρουσιάσεων και η πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα. Όλα αυτά εξ αποστάσεως από ένα tablet, ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα PC.Αυτές οι λύσεις κάνουν πραγματικότητα το όραμα του γραφείου χωρίς όρια, επιτρέποντας την εργασία από παντού και οποτεδήποτε.

Εξ αποστάσεως υπεραξία
Όλοι σχεδόν οι κλάδοι της αγοράς μπορούν να επωφεληθούν αν ενσωματώνουν στις λειτουργίες τους, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους τεχνολογίες απομακρυσμένης πρόσβασης. Σήμερα, που το μηχανογραφικό σύστημα μιας εταιρείας αποτελεί τη καρδιά των επιχειρησιακών της διαδικασιών, η γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν δεν επιδρά μόνο στο λειτουργικό κόστος, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και τα call centers μπορούν, πλέον, να υποστηρίξουν τους πελάτες τους οπουδήποτε και αν βρίσκονται, καθώς θα μπορούν να επιλύουν εξ αποστάσεως το όποιο πρόβλημα προκύψει, κάνοντας τις όποιες αλλαγές και επεμβάσεις χρειάζεται, χωρίς να αντιμετωπίζουν περιορισμούς που αφορούν το είδος της συσκευής (αν πρέπει να υποστηριχθεί μέσω δικτύου ή μέσω ασφαλούς cloud).

Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορούν να προσθέσουν επιχειρηματική αξία στις υπηρεσίες τους, καθώς θα μπορούν να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών τους. Οι vendors επιχειρηματικών εφαρμογών θα προσδίνουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προστιθέμενη αξία, καθώς η υποστήριξη διαφόρων συσκευών μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης θα τους δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες σε νέες αγορές ανά τον κόσμο (από αιολικά πάρκα, έως γεωτρήσεις και παρκόμετρα). Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, όπου το θέμα της ασφάλειας του μηχανογραφικού συστήματος είναι πρωταρχικής σημασίας, μπορεί να επωφεληθεί από μια ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση σε υπολογιστές και συσκευές, αυξάνοντας την επιχειρηματική ευελιξία και διευκολύνοντας την ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Ο τουριστικός κλάδος μπορεί να αντλεί χρήσιμα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές παραγγελιοληψίες και τις φορητές συσκευές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, με τα δεδομένα τους να μεταφέρονται κρυπτογραφημένα στην πηγή της επιχείρησης – του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου, ενώ ο κλάδος του retail μπορεί να κερδίσει πολλά από την remote επικοινωνία με το εταιρικό δίκτυο των πολλαπλών POS και των handheld scanners. Τέλος, η υποστήριξη τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης φέρνει σημαντικά οφέλη και στο ναυτιλιακό κλάδο, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε συσκευές και υπολογιστές του πλοίου, για ένα αμεσότερο έλεγχο και ενημέρωση, τις οποίες και θα μπορούν να υποστηρίζουν από το γραφείο στη στεριά.

Η ύπαρξη μιας ασφαλούς, γρήγορης και αξιόπιστης σύνδεσης εξ αποστάσεως ανάμεσα σε διάφορες συσκευές – είτε μέσω δικτύου, είτε μέσω cloud – και οι τεχνολογίες που κάνουν εφικτή μια τέτοια σύνδεση επιτρέπουν στις εταιρείες, ανεξάρτητα με το κλάδο δραστηριοποίησής τους, να διεκπεραιώνουν απομακρυσμένα μια μεγάλη πληθώρα από λειτουργίες και διεργασίες, αυξάνοντας τον αυτοματισμό, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα τους και μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη.