Η εταιρεία Bon Studio ΑΕΒΕ* παρακολουθεί της εξελίξεις της τεχνολογίας και λόγω του αντικειμένου της, αλλά κυρίως λόγω της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της Διοίκησης και των στελεχών της.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις επενδύσεις της στην Πληροφορική στα 40 και πλέον έτη της ύπαρξής της. «Κύριο μέλημα στον τομέα της μηχανοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια είναι η ασφάλεια των συστημάτων, το business continuity αλλά και το disaster recovery» δηλώνει στο NetFAX η Μαρίνα Μαυρίδου, IT Manager της Bon Studio ΑΕΒΕ. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει στην ασφάλεια των συστημάτων, ανανεώνοντας τον εξοπλισμό της σε firewall, main servers & desktops.

«Δίνοντας βαρύτητα στο business continuity δημιουργήσαμε εφεδρικό computer room σε διαφορετικό χώρο και μεταφέραμε τον mail server μας στο cloud για εύκολη και σύγχρονη πρόσβαση των χρηστών στο εταιρικό mail box. Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα ανανεωμένο e-shop απευθυνόμενοι κυρίως στους τελικούς καταναλωτές του χώρου της μουσικής και του ήχου, καθώς η εταιρεία μας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς για άμεση διαθεσιμότητα και συναλλαγές που εμπνέουν εμπιστοσύνη στο online shopping» επισημαίνει.

Η ανάπτυξη όλο και περισσότερων εφαρμογών στο cloud απαιτεί σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα σημαντικά projects που έχουν ήδη δρομολογηθεί είναι ο εκσυγχρονισμός των τηλεπικοινωνιών – μετατροπή όλων των γραμμών σε οπτική ίνα – με στόχο την γρήγορη, αξιόπιστη και οικονομικότερη επικοινωνία προς και από τον έξω κόσμο. Η φιλοσοφία της εταιρείας για business continuity υπαγορεύει για άλλη μια φορά την αναβάθμιση των servers και τη μεταφορά των εφαρμογών σε virtual machines τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό θα είναι και το σημαντικότερο project που θα υλοποιηθεί στους επόμενους μήνες.

*Η Bon Studio ΑΕΒΕ αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα έναν σημαντικό αριθμό κατασκευαστριών εταιρειών επαγγελματικών συστημάτων ήχου, φωτισμού, οπτικοακουστικών συστημάτων και ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων υψηλής τεχνολογίας απ’ όλον τον κόσμο. Ταυτόχρονα υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις και εφαρμογές στους τομείς του Radio, TV Broadcasting και κινηματογράφου.