Αυξημένα κατά 25% ήταν τα κέρδη τριμήνου για την Intel, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,6 δις δολάρια. Αυξημένα ήταν και τα έσοδα της εταιρείας, τα οποία διαμορφώθηκαν κατά 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς και διαμορφώθηκαν στα 9,5 δις δολάρια.

Σύμφωνα, με τον Paul S. Otellini, CEO της Intel “καθώς η εταιρεία μπαίνει στο δεύτερο μισό του έτους διαπιστώνει μια ισχυρή ζήτηση για όλα τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο.”, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών ξεπέρασαν τις πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών και αυτό το τρίμηνο, ενώ επιπλέον διαπιστώνουμε μια ισχυρή ζήτηση για τους επεξεργαστές Atom, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους”.

Πρόσφατα, η Intel παρουσίασε μια νέα γενιά επεξεργαστών Centrino, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις και καλύτερη απόδοση σε δίκτυα WiFi, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Intel και για το επόμενο τρίμηνο, οπότε βλέπει τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται κατά 5% και να διαμορφώνεται στα 10,6 δις δολάρια. Ωστόσο, η Ε.Ε. βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε προετοιμασία για την επιβολή προστίμου στην Intel, σχετικά με την εμπορική της πολιτική. Η Intel κατηγορείται ότι πιέζει κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών να χρησιμοποιούν δικούς της επεξεργαστές και όχι αυτούς ανταγωνιστών της.