Την πρόβλεψή τους πως η αγορά λογισμικού και εφαρμογών Business Analytics (ΒΑ) σε διεθνές επίπεδο θα ξεπεράσει σε αξία τα 33,9 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, μέγεθος αυξημένο κατά 8,2% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος γνωστοποίησαν στελέχη της International Data Corporation (IDC).

Μάλιστα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως από τους συνολικά 12 τομείς που απαρτίζουν την ευρύτερη αγορά του Business Analytics, οι πέντε συνεισέφεραν έσοδα που υπερέβησαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2011, αντιπροσωπεύοντας το 73% της συνολικής αγοράς λύσεων και εφαρμογών BA.

Σε επίπεδο κατάταξης εταιρειών με βάση τις πωλήσεις, η Oracle βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης αγοράς με μερίδιο της τάξεως του 20% και ανάπτυξη 17,9% σε ετήσια βάση. Ακολούθησαν η SAP και η IBM που κατάφεραν να πετύχουν ανάπτυξη που κινήθηκε σε διψήφια μεγέθη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η SAS Institute και η Microsoft.

Σε επίπεδο γεωγραφικής κάλυψης, οι ΗΠΑ κατείχαν τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό της τάξεως του 44%, ενώ την ίδια υψηλού επιπέδου απόδοση (ανάπτυξη 8,6%) αναμένεται να ακολουθήσουν και φέτος.