Η Kaspersky Lab επικαιροποίησε το Kaspersky Cybersecurity Index*, ένα σύνολο παραμέτρων που της επιτρέπει την αξιολόγηση των επιπέδων του κινδύνου για τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως.

Ο δείκτης για το  δεύτερο εξάμηνο του 2016 παρουσιάζει μια θετική τάση: ο αριθμός των ανθρώπων που ενδιαφέρεται για την ασφάλειά του — και είναι έτοιμος να προστατέψει τον εαυτό του από ψηφιακές απειλές — συνεχώς αυξάνεται. Ο παγκόσμιος δείκτης για το δεύτερο μισό της χρονιάς (Αδιάφοροι — Απροστάτευτοι –Θύματα) ήταν 74-39-29. Αυτό σημαίνει ότι το 74% των χρηστών δεν πιστεύει ότι μπορεί να πέσει θύμα ψηφιακών εγκληματιών, το 39% των ερωτηθέντων δε χρησιμοποιεί λύσεις ασφαλείας στις συνδεδεμένες συσκευές του και το 29% αυτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα έχει «μολυνθεί» από ψηφιακές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Ο περσινός δείκτης ήταν 79-40-29, γεγονός που σημαίνει ότι πριν από 6 μήνες περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι είναι άτρωτοι και προτιμούσαν να παραμείνουν απροστάτευτοι.

* Ο δείκτης βασίζεται σε μία online έρευνα στην οποία συμμετείχαν χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται από την Kaspersky Lab δύο φορές το χρόνο. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ανταποκρίθηκαν 17.377 άτομα από 28 χώρες.