Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση των απατών, μέσω διαδικτύου, στον τομέα των αερομεταφορών, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες και εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση «GAAD» (Global Airport Action Days), η οποία αποτελεί μέρος της διεθνούς κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «DRAGON», υποστηρίχθηκε από τη Europol και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6 μέχρι και 8 Ιουνίου 2017. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές υπηρεσίες από 64 χώρες, 84 αεροπορικές εταιρείες, 8 online ταξιδιωτικά γραφεία, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και αξιοποίησαν τους υπάρχοντες πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, διεξάγοντας επιχειρησιακές δράσεις σε 230 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά εντοπίστηκαν 312 ύποπτες συναλλαγές και απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές σε 153 άτομα, στα οποία απαγορεύτηκε η επιβίβαση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η χώρα μας συμμετείχε στην επιχείρηση από 5 έως και 9 Ιουνίου 2017, υπό το συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων, τις αστυνομικές Αρχές όλων των αερολιμένων της χώρας μας και την υποστήριξη εκπροσώπων της Europol.