Το ερευνητικό κέντρο CERN, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επιστημονικής έρευνας στον κόσμο, επέλεξε τις λύσεις HP Networking για να βελτιώσει τις επιδόσεις της υποδομής του δικτύου του, την αξιοπιστία και την ασφάλεια που απαιτείται για την υποστήριξη των πρωτοποριακών επιστημονικών έργων του.

Η δικτυακή υποδομή στις εγκαταστάσεις του CERN έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει την αποτελεσματική και αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του κέντρου. Για να εξασφαλιστεί αυτό, το CERN έχει αποφασίσει να υιοθετήσει άμεσα το πρωτόκολλο IPv6, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από το σύνολο των μεταγωγών HP Networking.

Η HP και το CERN έχουν μια πολυετή συνεργασία στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών δικτύωσης. Το CINBAD (CERN Investigation of Network Behaviour and Anomaly Detection) Project, το οποίο ξεκίνησε το 2007 σε συνεργασία με τηνHP, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνολογία δικτύωσης της HP.

Στόχος του CINBAD είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς μεγάλων δικτύων υπολογιστών, στο πλαίσιο υλοποιήσεων υψηλών υπολογιστικών δυνατοτήτων, όπως αυτή του CERN. Με περισσότερες από 50.000 ενεργές συσκευές, οι οποίες διασυνδέονται με καλώδια και οπτικές ίνες 10.000 χιλιομέτρων, καθώς και με περισσότερους από 2.500 μεταγωγείς και δρομολογητές, το δίκτυο των εγκαταστάσεων του CERN είναι σε θέση να μελετήσει και να δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών δικτύου.