Στην ανάδειξη της Xerox ως παγκόσμιας ηγέτιδας του χώρου των Managed Print Services συνηγορούν πρόσφατες εκθέσεις της IDC, της Quocirca και της Gartner.

Σύμφωνα με την IDC, η Xerox κατέχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο για τις υπηρεσίες MPS όσο και για τις BPS, ενώ παλαιότερα είχε και πάλι χαρακτηρίσει την Xerox ως ηγέτιδα του χώρου, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε μεγέθους. Η Quocirca  κατατάσσει την Xerox, για το 2012, στην κορυφαία θέση στις υπηρεσίες MPS, για τρίτη συνεχή χρονιά, χάρη στο δυνατό σύνολο υπηρεσιών και την τεχνογνωσία της.

«Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της Xerox σε ευρείες υπηρεσίες όπως η ανάληψη επιχειρησιακών διαδικασιών και διαδικασιών ΙΤ, καθώς και από τη μεγάλη έμφαση που δίνει η εταιρεία στη διαρκή βελτίωση και καινοτομία», σχολίασε η Louella Fernandes, της Quocirca. Τέλος, η Gartner Inc. τοποθέτησε την Xerox στο Leaders Quadrant, ενώ πρόσφατα είχε παρουσιάσει ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, για το 2010, η Xerox είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, κατέχοντας το 33% των συνολικών εσόδων του κλάδου.