Η Incredible, ελληνικών συμφερόντων startup με έδρα τα Λονδίνο, εξαγοράστηκε από την ισπανική Nautal, μια από τις κορυφαίες online πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη, σε ποσό που δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Μέλη της Incrediblue παραμένουν στην εταιρεία – συγκεκριμένα η ομάδα που έκανε το customer service και το business development – ενώ όλα τα υπόλοιπα functions θα γίνονται κεντρικά από την Nautal την Βαρκελώνη (όπως το μάρκετινγκ). O Aντώνιος Φιοράκης, CEO της Incredible, αν και θα συμμετέχει στο Board of Advisors της Nautal, δεν θα παραμείνει ενεργός στο management της εταιρείας. Η Incrediblue αποτελεί την πρώτη εξαγορά της Nautal, στρατηγική της οποίας είναι να εξαγοράσει και άλλες εταιρείες που είναι ηγέτες σε συγκεκριμένες αγορές. Αυτή η στρατηγική θα επιτρέψει στην Nautal να δημιουργήσει ένα διεθνές brand, με ηγετική θέση, επεκτείνοντας τη δραστηριοποίησή της εκτός της τοπικής αγοράς.

Σχολιάζοντας την εξαγορά και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω αυτής για την Nautal ο Αντώνιος Φιοράκης δήλωσε στο NetFAX: «Η αγορά των ενοικιάσεων σκαφών έχει ακόμα πολύ μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης και περιμένω πως τα επόμενα πέντε χρόνια θα αλλάξει ριζικά με μεγάλη στροφή στις online κρατήσεις. Σήμερα στα ξενοδοχεία και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, τουλάχιστον ένα 75-80% των παγκοσμίων κρατήσεων γίνονται μέσω διαδικτύου. Στις ενοικιάσεις σκαφών αυτό το ποσοστό περιορίζεται στο 10-15%. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία. H εξαγορά μας από την Nautal αποτελεί μια στρατηγική της κίνηση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τον ηγέτη της αγοράς τα επόμενα χρόνια». Αυτή την περίοδο ο Αντώνιος Φιοράκης μελετά το επόμενο επαγγελματικό του βήμα και σύντομα αναμένεται να υπάρχουν νεότερα επ’αυτού.