Η Μασούτης Α.Ε υιοθέτησε τον SQL Server 2016 της Microsoft, προκειμένου να διαχειρίζεται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και με ασφάλεια, τα ψηφιακά δεδομένα που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία της.

Η υλοποίηση του έργου διήρκεσε περίπου τέσσερις μήνες και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τη ροή των πληροφοριών να πραγματοποιείται απρόσκοπτα, για όλο αυτό το διάστημα. Πριν την εγκατάσταση του SQL Server 2016, το data warehouse της εταιρείας λειτουργούσε με τον SQL Server 2005. Λόγω της ανοδικής πορείας της, ωστόσο, η Μασούτης Α.Ε. κλήθηκε να διαχειριστεί έναν διαρκώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων, ο οποίος, ασφαλώς, απαιτούσε αναβαθμισμένες υποδομές και τεχνολογικές λύσεις υψηλής αποδοτικότητας και ασφάλειας. Η μετάβαση στην πιο πρόσφατη έκδοση του 2016 ήρθε να δώσει λύση στην ανάγκη αυτή.

Η βασική εγκατάστασή του SQL Server 2016 περιλαμβάνει δύο data servers, με άλλους δύο σε εφεδρική τοποθεσία, ώστε να μην εμποδίζεται η επαναφορά δεδομένων σε περίπτωση απρόοπτου συμβάντος (disaster recovery). Η Μασούτης Α.Ε. αξιοποιεί και τις Cloud υποδομές της Microsoft, έχοντας μεταφέρει στο Azure ορισμένα τμήματα δεδομένων, για την ενημέρωση των καταναλωτών μέσω web υπηρεσιών και mobile εφαρμογών. Επιπροσθέτως, έχει αναπτύξει σε SQL Server στο Azure τη νέα υπηρεσία mobile αγορών, “Scan&Shop”. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η υλοποίηση του e-shop της αλυσίδας Μασούτης, το οποίο θα βασίζεται, επίσης, σε Cloud υποδομή, μέσω της πλατφόρμας Azure της Microsoft.