Η Cisco Hellas παρουσίασε το εξελληνισμένο portfolio λύσεων Collaboration, το οποίο περιλαμβάνει Ενοποιημένες Επικοινωνίες, TelePresence και τη νέα πλατφόρμα εφαρμογών Web 2.0.

Ο Personal Communicator είναι η πόρτα που ανοίγει το δρόμο προς τις ενοποιημένες επικοινωνίες και λειτουργεί σε περιβάλλον Windows και Mac. Έκδοση του client είναι διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα που βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Windows Mobile, Symbian και Blackberry.

Μέσω αυτού του client ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τις επαφές του και να γνωρίζει ποια από αυτές είναι διαθέσιμη για επικοινωνία. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να πραγματοποιηθεί επικοινωνία με φωνή, instant messaging και φυσικά video.

Η χρήση video υποστηρίζεται με χαμηλό σχετικά κόστος (τα μεγέθη αυξάνονται αν υπάρχει απαίτηση για multi video conference) από τις υπάρχουσες υποδομές της Cisco. Για παράδειγμα ο χρήστης ενός Cisco τηλεφώνου μπορεί να προμηθευτεί μια web camera της Cisco ή άλλου προμηθευτή και με το λογισμικό της Cisco να έχει video-τηλεφωνία  μέσω του επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή, χωρίς προετοιμασία από την πλευρά του administrator και χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Σε επίπεδο business meetings, όταν η επικοινωνία με video είναι απαραίτητη, η πρόταση της Cisco είναι το Telepresence. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο έχει  σχεδιαστεί για να δημιουργεί την εμπειρία ότι τα στελέχη που επικοινωνούν βρίσκονται στις δύο πλευρές ενός τραπεζιού, ενώ μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Εταιρείες από τον τραπεζικό τομέα και τομείς με διεθνή δραστηριότητα έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον γι’ αυτή την λύση, καθώς ανάλογα με το κόστος επιχειρηματικών ταξιδιών, μπορεί να πετύχει γρήγορα την απόσβεση της.