Η SAP AG γνωστοποιεί ότι η IDC ανέδειξε την εταιρεία ως τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων business intelligence (BI), με βάση τα έσοδα από άδειες λογισμικού και υπηρεσίες συντήρησης.

Οι αναλυτές της IDC σημείωσαν επίσης ότι η SAP σημείωσε ανάπτυξη μεγαλύτερη του μέσου όρου στην αγορά εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι δυο πρόσφατες αναφορές της IDC -“Worldwide Business Intelligence Tools 2009 Vendor Shares” και “Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2007-2009 Vendor Shares”- ανέδειξαν τη SAP σε ηγέτη της αγοράς BI, καθώς η εταιρεία σημείωσε έσοδα $1.557,1 εκατ. και μερίδιο αγοράς 19,5%.

Παράλληλα, τα έσοδα της SAP από εφαρμογές για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής ξεπέρασαν τα $535 εκατ., με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία λύσεων να φτάνει το 23,7%. Οι λύσεις BI αποτελούν μέρος της ευρύτερης αγοράς των business analytics, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη οι λύσεις CRM, καθώς και οι λύσεις για διαδικασίες ανάλυσης που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες. Οι λύσεις BI που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο SAP BusinessObjects κατέλαβαν την κορυφαία θέση της αγοράς το 2009, με μερίδιο που έφτασε περίπου το 20%.