Η Oracle ανακοίνωσε μια ολοκληρωμένη ανανέωση των σειρών server SPARC της μεσαίας και υψηλής κατηγορίας, με τους νέους servers SPARC T5 και M5 που εκτελούν Oracle Solaris.

Οι νέοι servers μεσαίας κατηγορίας SPARC T5 της Oracle βασίζονται στο SPARC T5, τον ταχύτερο μικροεπεξεργαστή παγκοσμίως και αποτελούν τις καλύτερες πλατφόρμες για υπολογιστικά συστήματα επιχειρήσεων σε οποιαδήποτε κλίμακα, παρέχοντας την υψηλότερη αξία για βάσεις δεδομένων και εταιρικές εφαρμογές.

Οι servers Oracle SPARC T5 και M5 εντάσσονται στην εισαγωγική κατηγορία μαζί με τους servers SPARC T4 και συμπληρώνουν την οικογένεια των νέων προϊόντων Oracle SPARC, η οποία περιλαμβάνει συστήματα εισαγωγικής, μεσαίας και υψηλής κατηγορίας.

Επιπλέον, οι νέοι servers Oracle SPARC T5 και M5-32 περιλαμβάνουν εικονικοποίηση με μηδενική επιβάρυνση επιδόσεων (zero-overhead virtualization) μέσω του Oracle VM Server for SPARC και ενοποιημένη διαχείριση συστημάτων μέσω του Oracle Enterprise Manager Ops Center 12c με σχεδόν μηδενικό επιπλέον κόστος με τις υπηρεσίες Oracle Premier Support.

Τέλος, η Oracle ανακοίνωσε επίσης δύο νέες υπηρεσίες Oracle Optimized Solutions, την Oracle Optimized Solution for Oracle Database, που αποτελεί την καλύτερη αξία για την Oracle Database και την Oracle Optimized Solution for WebLogic Server, την ταχύτατη υλοποίηση για περιβάλλοντα κρίσιμων εφαρμογών τα οποία θα διακρίνονται χάρη στο προσιτό κόστος, την ασφάλεια και την υψηλή απόδοση.