Η ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριακών υποδομών κατέχει ψηλή θέση στην πληροφοριακή ατζέντα της Transcombi Express SA.

Oι δράσεις, που έχουν ξεκινήσει από πέρσι και ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο, περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις σε firewall, antispam και antivirus, όπως και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη θωράκιση της περιμέτρου και την τήρηση των κανονιστικών ρυθμίσεων. «Έχουμε αναβαθμίσει και το σύστημα backup, συνδέοντας με μισθωμένο κύκλωμα τα κεντρικά γραφεία στον Ταύρο με τις αποθήκες στα Οινόφυτα, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε από δύο διαφορετικά sites τα δεδομένα όταν χρειαστεί» δηλώνει στο NetFAX ο Mιχάλης Μορφέτας, IT Manager της  Transcombi Express.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναβαθμίσει όλο το δικτυακό εξοπλισμό της, απέκτησε μισθωμένα κυκλώματα σύνδεσης στο Internet με οπτικές ίνες (τα οποία ενεργοποιήθηκαν τον Αύγουστο) και άλλαξε τους παλιούς της server με καινούργιους. Αυτή την περίοδο ασχολείται με τη μετάπτωση συγκεκριμένων υποδομών στο cloud (όπως είναι η μεταφορά του Exchange σε Office 365), εξετάζοντας, παράλληλα, την αξιοποίηση του cloud και για άλλα πληροφοριακά της συστήματα (όπως είναι το πρόγραμμα διαχείρισης εγγράφων που χρησιμοποιεί).