Την ίδρυση του CSII (Cyber Security International Institute), ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την κυβερνοασφάλεια ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Το ινστιτούτο θα δραστηριοποιείται και στους 52 νομούς της χώρας, ενώ θα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα και από δωρεές ιδιωτών. Στόχος του θα είναι να παρέχει συμβουλές για την προστασία των πολιτών από το ηλεκτρονικό έγκλημα, να εκπαιδεύσει παιδιά σε γλώσσες προγραμματισμού και να δημιουργήσει επιστημονικά φόρουμ, τα οποία  θα παρεμβαίνουν σε θέματα όπως το bullying.

Επιπλέον, θα υποστηρίζει τη λειτουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου, με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για να υποβάλλουν απορίες τους σχετικά με θέματα τεχνολογίας και Πληροφορικής, θα συμβάλει στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ταλέντων μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας αλλά και διαγωνισμούς που θα διοργανώνει το CSI Institute, ενώ θα υπογράφει και μνημόνια συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως FBI, Interpol, Europol, EC3 κ.α., με σκοπό την έρευνα συγκεκριμένων διαδικτυακών συμπεριφορών, την από κοινού συνεργασία σε συνέδρια ενημερώσεις κ.α. και την ανταλλαγή απόψεων.