Για πρώτη φορά οι πωλήσεις smartphones σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τις αντίστοιχες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως επισημαίνεται σε μελέτη της εταιρείας αναλύσεων Canalys.

Κάτι, που συνέβη στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Μάλιστα, τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα τεμάχια ακόμη και εάν στην προϊοντική κατηγορία των PCs προστεθούν οι tablet συσκευές. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2011, διατέθηκαν παγκοσμίως 158,5 εκατομμύρια smartphones, μέγεθος αυξημένο κατά 57% εν συγκρίσει με τις 101,2 εκατομμύρια συσκευές το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Όσο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που πωλήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ανήλθαν σε 120,2 εκατομμύρια τεμάχια… Για ολόκληρο το 2011, διατέθηκαν 487,7 “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, εν συγκρίσει με 414,6 εκατομμύρια PCs! Εξ’ αυτών, οι 63,2 εκατομμύρια συσκευές ήταν tablet PCs.

“Ο υπερκερασμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα smartphones είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που αναμένεται να αποτελέσει σημείο-ορόσημο για το μέλλον της αγοράς. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία δεν απαιτήθηκε παρά ελάχιστο χρονικό διάστημα προκειμένου τα smartphones να μετεξελιχθούν από μια niche προϊοντική κατηγορία σε μια high-end της αγοράς των κινητών τηλεφώνων με εντυπωσιακές προοπτικές που απευθύνεται σε μια ευρεία βάση χρηστών-καταναλωτών”, σύμφωνα με τον Chris Jones, Αναλυτή της Canalys.