Η Νοkia, ανακοίνωσε σημαντικές ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερες του αναμενομένου προκλήσεις.

Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες για το τρίμηνο 1,34 δις. ευρώ σε σχέση με κέρδη 439 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένες σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέφεραν για 731 εκατ. ζημίες. Οι καθαρές ζημίες ήταν 929 εκατ. Ευρώ σε σχέση με 344 εκατ. Ευρώ κέρδη το περυσινό τρίμηνο. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 29% στα 7,35 δισ. ευρώ. «Βρισκόμαστε σε μια σημαντική εταιρική μετάβαση σε έναν κλάδο που συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάζει γρήγορα», δήλωσε ο CEO της, Stephen Elop.

«Τα τελευταία χρόνια κάναμε προόδους σχετικά με την νέα μας στρατηγική, αλλά αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερες του αναμενομένου ανταγωνιστικές πιέσεις». Η Νοkia προειδοποίησε ότι ο έντονος ανταγωνισμός στις αναπτυσσόμενες αγορές θα χτυπούσε τις αποδόσεις της, τη στιγμή που αλλάζει τη στρατηγική της. Εγκαταλείπει το λειτουργικό Symbian και οδεύει προς το νέο Window Phone της Microsoft. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει τις τιμές για να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό android ανταγωνισμό στις αναπτυσσόμενες αγορές.