Ο Γιάννης Παναγόπουλος, Server Sales Specialist της Fujitsu Ελλάς, παρουσιάζει τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Primergy BX900 και τα πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν στις εταιρείες

NetWeek: Μεταξύ των καινοτομιών του Primergy BX900, ποιες είναι αυτές που θα έχουν μεγαλύτερη διαχρονική αξία, ώστε να εξασφαλίσουν τις πωλήσεις ακόμα και μετά την αντεπίθεση του ανταγωνισμού;

Γιάννης Παναγόπουλος: Η καινοτομία και πρωτοπορία του Primergy BX900 στηρίζεται στη φιλοσοφία σχεδιασμού του. Ο Primergy BX900 είναι μία ολοκληρωμένη δυναμική λύση που συνδυάζει φυσικούς Blade servers με πλήρεις δυνατότητες σύνδεσης με storage, παρέχει μια ευρεία γκάμα επιλογών για LAN & SAN συνδέσεις, είναι πιστοποιημένος για όλα τα hypervisors (VMware, MS HyperV, Citrix Xen), προσφέρει ενιαία λειτουργία διάθεσης πόρων φυσικών και εικονικών servers με την πλήρη ενσωμάτωση του λογισμικού διαχείρισης Server View Resource Coordinator VE και με τη χρήση ενός High Speed midplane παρέχει κορυφαία απόδοση I/O. Δε θέλω να μπω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι με τον Primergy BX900 έχουμε επιτύχει να είμαστε κοντά στον πελάτη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, και να μειώσουμε το κόστος του ΙΤ ενώ παράλληλα να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και ευελιξία της υποδομής σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

Αυτό το έχουμε κατορθώσει έχοντας τέσσερις βασικές αρχές. Η πρώτη αφορά σε ένα δυναμικό σύστημα ψύξης και διαχείρισης θερμότητας που μειώνει δραστικά το κόστος που δαπανάται για ενέργεια. Η δεύτερη αφορά στο δυναμικό virtualization με το οποίο επιτυγχάνονται νέα επίπεδα απόδοσης. Η τρίτη αναφέρεται στη δυναμική υψηλή διαθεσιμότητα για συνεχή λειτουργία και τέλος η δυναμική ευελιξία και επεκτασιμότητα προστατεύει την επένδυση και δεν προκαλεί πολυπολοκότητα στο datacenter. Τα παραπάνω τον καθιστούν κορυφαίο και πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.

NetWeek: Η Fujitsu προβλέπει για την ερχόμενη 3ετια αύξηση του μεριδίου στους x86 servers από 4% που είναι σήμερα στο 10%. Ποιες θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις που θα οδηγήσουν σε αυτήν την αλματώδη ανάπτυξη;

Γιάννης Παναγόπουλος: Η Fujitsu με την ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions και την εναρμόνιση με τη Fujitsu Services, μετασχηματίζεται σε μία πραγματικά παγκόσμια εταιρεία. Δεν μιλάμε, πλέον, για έναν κατασκευαστή hardware αλλά για έναν προμηθευτή IT υποδομών, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών και στις προσδοκίες τους. Εχοντας ήδη πουλήσει 240.000 IA servers, έχουμε θέσει ως στόχο το διπλασιασμό των παγκόσμιων πωλήσεων σε 500.000 μέχρι το 2010.

Η Fujitsu Technology Solutions ορίστηκε ως υπεύθυνη να αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται την παγκόσμια σειρά των IA servers. Η εταιρεία θα ενοποιήσει τη δομή που αφορά στην κατασκευή και στις δοκιμές, έτσι ώστε να καταστήσει μια παγκοσμιοποιημένη μαζική παραγωγή, συνδυάζοντας την παραγωγή των εργοστασίων Augsburg και Fukushima (Ιαπωνία). Η προσφορά ενός παγκόσμιου portfolio Dynamic Infrastructures που είναι βασισμένο σε IA server και τον συνδυασμό πρωτοποριακών υπηρεσιών, μαζί με προϊόντα και λύσεις, περιλαμβάνοντας έτοιμες high level λύσεις και Managed Infrastructures για το Γραφείο και το Datacenter, θα ενισχύσουν περαιτέρω το μερίδιο των server. Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε τον πήχυ ακόμη ψηλότερα.

NetWeek: Με την προσθήκη του Primergy BX900 πώς διαμορφώνεται η προϊοντική γκάμα της Fujitsu σε σχέση με διαφορετικά μεγέθη και τύπους επιχειρήσεων;

Γιάννης Παναγόπουλος: Με την πρόσφατη ανακοίνωση του Primergy BX900 αλλά και τη νέα σειρά Primergy S5 αποδεικνύεται ότι ο όμιλος Fujitsu έχει τοποθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο στην αγορά των server με στόχο την ικανοποίηση των σημερινών ή μελλοντικών απαιτήσεων των πελατών της είτε πρόκειται για μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Με αξίες όπως κορυφαία ποιότητα, απόδοση και «πράσινα» χαρακτηριστικά, οι Primergy αποτελούν το θεμέλιο λίθο της στρατηγικής της Fujitsu.

Οι server μας φέρνουν «επανάσταση» όσον αφορά στα κόστη ιδιοκτησίας. Λανσάρουμε μία πρωτοποριακή νέα σχεδίαση που βελτιστοποιεί τις μεθόδους ψύξης και τη χρηστικότητα, ενώ η διάθεση της νέας γενιάς επεξεργαστών της Intel Xeon είναι άμεση. Το αποτέλεσμα είναι μία υψηλής απόδοσης σειρά server που παρέχουν απόδοση για μακρόχρονη ανάπτυξη ενός data center.