Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), εκδήλωση βράβευσης των νικητών του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας Ennovation 2016.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε την απονομή των βραβείων. Οι συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού έφτασαν τις 111 ομάδες (308 συμμετέχοντες) από 41 ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδος/Κύπρου και του εξωτερικού. Μετά από δύο γύρους αξιολογήσεων στον τελικό προκρίθηκαμ 25 ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν τα επιχειρηματικά σχέδια σε 15μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών.Επτά από τις ομάδες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους.

Επιπλέον των χρηματικών βραβείων δόθηκαν στις ομάδες και άλλες παροχές, όπως το βραβείο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ενώ όλες οι 25 ομάδες που προκριθηκαν στον τελίκό θα λάβουν το πρόγραμμα Microsof BizSpark. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επιπλέον το πρόγραμμα Startup Teams Adoption Program, το οποίο ξεκινά φέτος για πρώτη χρονιά, όπως και η δράση της Ανοικτής Καινοτομίας – Open Innovation IDEA, στην οποία πρωτοστατεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΟΠΑ).

Στο τέλος της εκδήλωσης οι δύο επιστημονικοί υπεύθυνολι του διαγωνισμού Ennovation, καθ. Γ.Δουκίδης και αν. καθ. Κ. Πραματάρη από το ΟΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη του 10ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2017

Oι νικητές του φετινού διαγωνισμού:
1ο βραβείο – “Innovation & Entrepreneurship”: Ομάδα SockSeed / Χορηγός: Eurobank (4.000 €)
2ο βραβείο – “Βραβείο Research Impact”: Ομάδα Control Things / Χορηγός: Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (3.000 €)
3ο βραβείο – “Βραβείο Best Product Prototype”: Ομάδα ROADER / Χορηγός: ΣΕΠΕ (2.000 €)
4ο βραβείο – “Βραβείο Social Responsible Enterprise”: Ομάδα GIVMED / Χορηγός: Insurancemarket (2.000 €)5ο βραβείο – “Βραβείο Technology Innovation”: Ομάδα Cloudeplo / Χορηγός: VivaWallet (2.000 €)
6ο βραβείο – “Βραβείο Service Innovation”: Ομάδα SeaAround / Χορηγός: PeopleCert 2.000€
7ο βραβείο – “Βραβείο Smart City”: Ομάδα Parky App / Χορηγός: Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν 1.000€
Φέτος, χορηγοί του διαγωνισμού ήταν η Eurobank, ο ΣΕΠΕ, το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ, η PEOPLECERT, η Insurance Market, η VivaWallet, και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN του ΟΠΑ.