Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισµού MITEF Greece Startup Competition 2017, σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece, µε την ανακοίνωση των οµάδων που προκρίθηκαν στoν ηµιτελικό γύρο.

Οι 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες: 10Muse, Active Social Networking (ASN), Blueline, CityCrop Automated Indoor Farming, Cube RM, Cyclefi, Datalization, Entranet, Exclusivi Ltd., FixGuard, Fresh Strips B.V., Hotelsonspot, JourneyPost, LilTECH, Metis Seagrass, OpenIchnos, QBRIQ, Save Bees, SentiGeek, SportsElectroceuticals, Spotawheel, Tesibit, 3asyR Ltd., TOORISTAS Private Company και Wifins.

H δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που ξεκινά σήμερα και λήγει στις 2 Μαΐου, περιλαμβάνει τρίµηνο προετοιµασίας και εξειδικευµένης καθοδήγησης από τους µέντορες του MITEF, όπως και τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων. Στο τέλος της οι δέκα επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση. H Τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2017, στην Αθήνα, με τους δέκα φιναλίστ να παρουσιάζουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό.

Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις νικήτριες ομάδες, οι οποίες, πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.