Αν ρωτήσει κανείς έναν CIO σχετικά με το τι πιστεύει για τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας του είναι αρκετά πιθανό να πάρει ως απάντηση ότι ο CFO δεν κατανοεί ή δεν ενδιαφέρεται για την τεχνολογία. Αυτό μπορεί να ίσχυε παλιότερα, ωστόσο αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει σήμερα.

Οι σημερινοί Οικονομικοί Διευθυντές ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για την τεχνολογία, καθώς, πλέον, έχουν κατανοήσει ότι μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες τους να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως τουλάχιστον καταγράφει η Deloitte Consulting σε πρόσφατη έρευνά της.

Το χάσμα επικοινωνίας υπάρχει. Ωστόσο, είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία τους, και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι ούτε η εταιρεία τους ούτε o CEO έχoυν την πολυτέλεια χρόνου και την υπομονή να τους περιμένουν να το κάνουν.

Η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στον Οικονομικό Διευθυντή και στον CIO μπορεί να βελτιώσει την ευθυγράμμιση του ΙΤ με τα στρατηγικά αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας και να αυξήσει την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά της, κερδίζοντας, στο τέλος, τα εύσημα του CEO (κάτι που χρειάζονται και οι δύο).