Η IDC και η Gartner έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την αγορά των servers το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Και οι δύο εταιρείες ανάλυσης καταγράφουν μια ελαφρά υποχώρηση (-0,4% η IDC και -0,8% η Gartner) στους τζίρους.

Όσον αφορά τις πωλήσεις η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς, σύμφωνα με την Gartner, οι συνολικές πωλήσεις συστημάτων αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ η IDC κάνει λόγο για μια αύξηση της τάξης του 2,6%. Στους τζίρους η Hewlett Packard Enterprise φιγουράρει στην κορυφή, κατέχοντας το 25,4% (IDC) ή 23,7% (Gartner). Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Dell – 19,3% (IDC)/19,1%(Gartner), αυξάνοντας σχεδόν κατά 10% (ΙDC) τα ποσοστά της. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η IBM με ποσοστά 9,8 (IDC)/9,1% (Gartner).

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι Lenovo και Cisco. Όσον αφορά τις πωλήσεις συστημάτων η Dell, σύμφωνα με την Gartner, κατακτά την πρώτη θέση με 19,2%, ξεπερνώντας την HPE, η οποία υποχώρησε στο 17,2%. Σύμφωνα με την IDC, τα νούμερα της HPE δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περσινά , καθώς σύμφωνα με τη συμφωνία που σύναψε στην Κίνα το Μάιο με την τοπική H3C, οι servers της HPE διαθέτονται κάτω από άλλο brand. H Gartner, ωστόσο, αναφέρει ότι η Dell θα παρέμενε στην πρώτη θέση, αν πρόσθετε κανείς τις πωλήσεις των HPΕ και H3C.