Η EMC παρουσίασε το EMC VSPEX Proven Infrastructure - μια απλή, ευέλικτη και αποτελεσματική αρχιτεκτονική αναφοράς, η οποία αποτελείται από τα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων της EMC και λύσεις backup επόμενης γενιάς, μαζί με τεχνολογίες virtualization, server, και δικτύωσης από εταιρείες - στρατηγικούς συμμάχους της EMC, όπως η Brocade, η Cisco, η Citrix, η Intel, η Microsoft, και η VMware.

Τα δεκατέσσερα αρχικά “πακέτα” (configurations) VSPEX αντιπροσωπεύουν διάφορα σενάρια εργασίας τα οποία καλύπτουν τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις μετακίνησης προς το cloud computing.
Βασικός στόχος των σεναρίων (user cases) αυτών είναι να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη ιδιωτικών clouds και να διαμορφώσουν κατάλληλα το περιβάλλον εργασίας των τελικών χρηστών.

Οι πελάτες που θέλουν να εγκαταστήσουν ένα ιδιωτικό cloud μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του VMware vSphere 5.0 ή του Microsoft Windows Hyper-V με υποστήριξη 50-250 εικονικών servers, ενώ για το περιβάλλον εργασίας του τελικού χρήστη, υπάρχουν οι επιλογές είτε του VMware View, είτε του Citrix XenDesktop, τα οποία υποστηρίζουν από 50 έως 2000 εικονικά desktops.