Κάτι παραπάνω από δυναμική είναι η προώθηση που επιχειρούν να κάνουν τα στελέχη της Intel στα Ultrabook laptops, τα οποία όπως ισχυρίζονται αναμένεται να αποτελέσουν μια νέα όσο και μοναδική γενιά computing, δίχως μέτρο σύγκρισης με φορητές προτάσεις του κοντινού παρελθόντος...

Μάλιστα, στο περιθώριο της Διεθνούς έκθεσης Consumer Electronics Show 2012 κορυφαία διοικητικά στελέχη της Intel έδειξαν μέρος από τη φιλόδοξη διαφημιστική καμπάνια για τα Ultrabooks, που με τη σειρά της αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα διεθνή Μέσα από τον προσεχή Απρίλιο. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα Ultrabook Fund, με… προίκα 300 εκατομμύρια δολάρια, που θα ενισχύσει την ταχύτατη ανάπτυξη της νέας προϊοντικής κατηγορίας laptop PCs. Αποτέλεσμα; Ήδη, περισσότερα από 75 σχέδια Ultrabook PCs να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη γραμμή παραγωγής!

Σύμφωνα δε με προβλέψεις της εταιρείας αναλύσεων IHS iSuppli, μέχρι το 2015 περίπου το 40% του συνόλου των notebook PCs που θα διατίθενται σε διεθνές επίπεδο θα είναι Ultrabooks. Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, τα Ultrabook δεν θα ξεπερνούν σε πάχος τα 18 mm, θα αξιοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής Nuance Dragon της Nuance, ενώ εκτιμάται πως θα ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών από κοντινή απόσταση.

Τέλος, θα εξασφαλίζουν ταχύτατους χρόνους εκκίνησης, ενώ και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα κινείται σε ανώτερα επίπεδα.