Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού το CoLab και η StartTech Ventures. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, Δημήτρης Τσίγκος, CEO της StartTech Ventures, και Σπύρος Καπετανάκη, ιδρυτής του CoLab, εξήγησαν ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι των δύο πλευρών, αλλά και το πώς αυτή η συνεργασία θα επηρεάσει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο Σπύρος Καπετανάκης ανέλυσε τις νέες δραστηριότητες που σχεδιάζει το CoLab και οι οποίες ξεκινούν σχεδόν άμεσα. Αυτές αφορούν σε παράγοντες όπως η παροχή δυνατότητας σε νέους να βρουν συνεργάτες και να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα (team building), και η παροχή λογιστικής και νομικής υποστήριξης σε καινούριες επιχειρήσεις.

Επίσης, ανακοίνωσε και τη δημιουργία των CoLab Academy, CoLab Experts και CoLab Igniter που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη υποστήριξη νέων επιχειρήσεων αλλά και όσων θέλουν να ασχοληθούν με αυτές.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσίγκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «θα δουλέψουμε με το CoLab για τη δημιουργία δικτύου από coworking spaces που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση του “Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος” της StartTech Ventures, προσφέροντας ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών όπως για παράδειγμα coworking, pre-incubation, acceleration και know-how buliding.».