Φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν πλέον να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Imagine Cup (www.imaginecup.com/) και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Η Microsoft, προκειμένου να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους φοιτητές και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερης ποικιλίας καινοτομιών, έχει προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του Imagine Cup, το οποίο πλέον συμπεριλαμβάνει 3 βασικούς διαγωνιστικούς πυλώνες – World Citizenship, Games και Innovation – ενώ παράλληλα υπερδιπλασίασε το χρηματικό έπαθλο σε 300.000 δολάρια.

Ο διαγωνισμός του 2013 στηρίζεται σε βασικά στοιχεία που είχαν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές τα τελευταία 10 χρόνια – κοινωνικές επιπτώσεις και gaming – ενώ παράλληλα εντείνεται η έμφαση του διαγωνισμού στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα online Challenges που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8, Windows Azure και Windows Phone.