Κρίση-κρίση, αλλά κυκλοφορούν και κάτι -εξειδικευμένα- έργα της τάξεως των 700-800 χιλιάδων ευρώ, τα οποία είναι ικανά να “τροφοδοτήσουν” μια εταιρεία με την απαιτούμενη όσο και πολύτιμη “καύσιμη” ύλη για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Αρκεί, βεβαίως, να ξέρεις που να ψάξεις και φυσικά να διαθέτεις την κατάλληλη niche τεχνογνωσία.Α, και δεν χρειάζεται… πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων καθώς τα εν λόγω έργα εκπορεύονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί αλλιώς, χάρηκα για την γνωριμία… Βέβαια, που χρόνος για τα “γήινα” όταν καταπιάνεσαι με τα… εξωγήινα;

Αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με την ταυτόχρονη είσπραξη των διαφυγόντων κεφαλαίων: Αρνητικόν! Αποδοτική αντιμετώπιση του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου (τσιγάρων, πετρελαίου κ.ά.) με την ταυτόχρονη επιβολή και είσπραξη προστίμων: Αρνητικόν! Αξιοποίηση κάθε πιθανής (όσο και απίθανης) λίστα με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό: Έπεα πτερόεντα ή αλλιώς αρνητικόν (και πάλι)!

Ξέρετε, μπορούμε να συνεχίσουμε εσαεί την αναφορά δράσεων και ενεργειών που οδήγησαν τις Αρχές να κάνουν μια… τρύπα στο νερό σε ότι έχει να κάνει με την ενίσχυση των δημόσιων ταμείων με πρακτικές πέραν της υπερ-φορολόγησης. Παρόλα αυτά, οι “φωστήρες” συνεχίζουν να (κάνουν πως) αγνοούν ένα υπερόπλο που έχουν στη διάθεσή τους (για την ακρίβεια, εγκατεστημένο σε μια καίριας σημασίας Γενική Γραμματεία), το οποίο μόλις τεθεί σε λειτουργία θα… γεννήσει αποτελέσματα, ήτοι έσοδα. Παράλληλα, θα θέσει και τους κανόνες του παιχνιδιού, στέλνοντας ένα (τουλάχιστον) ηχηρό μήνυμα προς όλους αναφορικά με την σχέση μας με την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Ωστόσο, το όλο ζήτημα παραμένει “παγωμένο” και δείχνει εγκλωβισμένο στην λογική του “1, 10, 1”. Κατά πως φαίνεται οι δεσμεύσεις, οι σχέσεις και οι υποσχέσεις είναι πολλά όσο και ισχυρά.

“Συγγενικοί” δεσμοί… ασφαλείας!

Οι γέφυρες συνδέουν, κατευθύνουν και… παραπλανούν (ενίοτε) ακόμη και τον πλέον αξιόπιστο οδηγό. Ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία αφορούν εσωτερικούς αποδέκτες. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι σχέσεις διακρίνονται από έντονο παρασκήνιο και ισορροπίες, που όσο καλύτερα τηρούνται, τόσο καλύτερα αποδίδουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση… γέφυρα προς τον ουρανό δείχνουν να κινούνται τα οικονομικά στοιχεία και η ανάπτυξη που κατάφερε να σημειώσει κατά το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε προ ημερών, το μαγαζί του “περπατημένου” Zen-master.

Αρκεί να σημειωθεί πως υπό την ηγεσία του η επίτευξη των στόχων έχει μετατραπεί σε -πραγματικό- περίπατο. Μάλιστα, η ομάδα του έχει φτάσει στο σημείο να… τραβάει φρένο στην ανάπτυξη και τις πωλήσεις, ώστε μην τυχόν και εκτεθούν σε κάποια αρνητική περίπτωση. Και πως αλλιώς να γίνει, όταν έχεις ξεπεράσει τριψήφιο ποσοστό στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την αρχή του οικονομικού έτους; Δηλαδή, πόσο περισσότερο “επιθετική” να ήταν η πορεία της; Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία από τις αρχές του φθινοπώρου θα έχει εξοπλιστεί με εντυπωσιακά πλούσιο “οπλισμό”… απειλώντας να “σαρώσει” περαιτέρω την αγορά.

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για τετραψήφια μεγέθη…

Έκπληξη (όχι για την ανάκαμψή του, αλλά για την… ταρατατζούμ πρακτική) πρώτου μεγέθους η επανεμφάνιση του “Λόρδου Σαμ”.

Και δη εντός των τειχών, ως άλλος δολοφόνος που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

Στις ποικίλες αναφορές και επισημάνσεις περί του προηγούμενου bust in dust εγχειρήματός του, ο ίδιος ανασύρει μια σειρά από δικαιολογίες, ατυχίες και ιστορίες που έχουν κοινή συνισταμένη: “Δεν φταίω”.

Στο μεσοδιάστημα, ουκ ολίγα πρώην στελέχη του συνωστίζονται στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να πετύχουν να λάβουν τις αποζημιώσεις που ισχυρίζονται ότι δικαιούνται.

Παρόλα αυτά, οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν πως “εάν βρείτε ένα σεντ του ευρώ, ας το μοιραστούμε…”.