Βασισμενο στην επιτυχία της προηγούμενου event που διεξάχθηκε παράλληλα με τα Ποσειδώνια 2016, το Digital Ship Maritime Cyber Resilience Forum Athens ακολούθησε την ίδια συνταγή, με αρκετές ομιλίες, δύο ενδιαφέροντα πάνελ και ένα ισορροπημένο μίγμα συμμετεχόντων, με IT Managers ναυτιλιακών εταιρειών και στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής, εκπροσώπους από τα τμήματα

Operations και Insurance, χορηγούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Νικήτα Νικητάκου, πρώην πρόεδρου της AMMITEC και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα συστήματα SCADA, πώς αυτά γίνονται exposed και πώς μπορεί κανείς να τα προστατεύσει.

Στα highlights της εκδήλωσης και από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ήταν η ομιλία του Ν. Τσαβλίρη, ιδιοκτήτη του Ομίλου Ναυαγοσωστικών Τσαβλίρη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε ομιλία από εφοπλιστή σε μια τέτοια εκδήλωση. Ο Ν. Τσαβλίρης  αναγνώρισε τον κίνδυνο στην πραγματική του διάσταση και μίλησε στη γλώσσα του ΙΤ, καλώντας το community να είναι σε εγρήγορση, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών. Το NetFAX και το netweek συγκαταλέγονταν στους media partners της εκδήλωσης.